”Hoppas att det ska vara okej”

Skadekänning oroar Nadal efter ny femsetare

SPORTBLADET

Rafael Nadal tvingade kalla in läkare till banan vid underläge 1-2 i set mot 41:a rankade Philipp Petzschner och pressade till en ny femsetare.

Efter 6-4, 4-6, 6-7 (5), 6-2, 6-3 kunde världsettan ändå hämta ut sin biljett till den fjärde rundan.

Men knäskadan oroar.

– Jag hoppas att det ska vara okej och ska kolla upp det nu, säger Nadal.

Foto: GETTY IMAGES

Rafael Nadal tvingades till sin andra raka femsetare i Wimbledon och det tuffa spelschemat börjar nu sätta sina spår. Mot 41:a rankade Philipp Petzschner kunde det ha slutat riktigt illa för världsettan.

Fick behandling

Spanjoren tvingades kalla in läkare på banan vid underläge 1-2 i set och var då på väg att tappa matchen. Men avbrottet gav mer än önskad effekt.

Direkt efter behandlingen av det högra knäet och låret gick Nadal ut och bröt tyskens serv till seger i det fjärde setet. Efter 6-3 i det femte kunde spanjoren sedan sträcka armarna i vädret. Nadal visade också väldigt stora segergester för att vara den tredje omgången.

– Det var väldigt tufft där ute i dag. Han servade riktigt bra matchen igenom, säger 24-åringen.

”Tufft med en till femsetare”

Nadal blev dessutom varnad av domaren för att ha pratat med sin tränare på läktaren under matchen och för att ha tagit för god tid på sig vid egen serv. Men det som oroar mest är Nadals fysiska tillstånd.

– Jag hoppas att det ska vara okej och ska kolla upp det nu. Men det ska inte vara något stort problem. Det blev fem set i dag igen vilket var tufft men jag är glad att vara vidare till den fjärde rundan.

Nu väntar fransmannen Paul-Henri Mathieu för Nadal.