Nadal anklagas för att ha fejkat skada

”En smart kupp”

SPORTBLADET

Philipp Petzschner anklagar nu världsettan Rafael Nadal för att ha fejkat en skada under gårdagens match i Wimbledon.

Nadal var pressad men kunde, efter att ha kallat in läkaren, komma igen och vända matchen till seger.

– Om jag var skadad på det sättet skulle jag vara lycklig. Det kanske var en smart kupp att ta en timeout, säger Petzschner.

Foto: GETTY IMAGES

Rafael Nadal var pressad vid underläge 1-2 i set mot överraskningen Philipp Petzschner. Då kallade världsettan in läkaren på planen, fick ett välkommet avbrott och gick ut och vände matchen.

– Det var ganska smart tycker jag. Men du får fråga honom vad det handlade om. Jag tyckte att han rörde sig fantastiskt. Om jag var skadad på det sättet skulle jag vara lycklig. Men det kanske var något, eller så var det en smart kupp att ta en timeout, säger tysken till ESPN.

”Förstörde min rytm”

26-åringen säger att just det avbrottet i fjärde set avgjorde matchen. Efter att ha fått lite behandling vann Nadal setet 6-2 och av bara farten även det femte med 6-3.

– Jag utgår från att han inte gjorde det bara för att bryta min rytm, men det var vad som hände och det är mest mitt fel. Det måste jag jobba på. Men jag kan bara beskriva hur jag upplevde det och jag tyckte att han fortfarande sprang på samma sätt i fem set och jag tror att han skulle ha kunnat fortsätta springa i två eller tre set till. Men fråga honom. Han är den bäst tränade spelaren på touren och rör sig fantastiskt på banan.

Hade problem med knäet

Nadal har tidigare anklagats för osportsligt spel på grund av sina långa pauser mellan servarna. Men världsettan slår tillbaka mot Petzschners kritik.

– Jag har aldrig kallat in läkaren när jag inte har något problem, inte en enda gång i min karriär. Om jag tog in honom i dag beror det på att mitt knä störde mig väldigt mycket, säger Nadal.