Federer vidare till kvartsfinal

Foto: FOTO: AFP
Roger Federer.
SPORTBLADET

Första veckan av Wimbledon var inget vidare med Roger Federers mått. Andra veckan kunde däremot knappast börjat bättre. Schweizaren är klar för kvartsfinal efter seger mot Jürgen Melzer med 3–0 i set.

De som ifrågasatt den sexfaldige Wimbledonmästaren fick svar på tal i matchen mot Melzer, Österrike. Federer plockade isär Melzers spel utan några problem och vann i tre raka set, 6–3, 6–2, 6–3.

– Vi har känt varandra sedan 14 års ålder men aldrig mött varandra på touren. Jag visste att det skulle bli en tuff match men jag var aggressiv från start vilket var nyckeln i dag. Det här var en viktig seger för mig så jag är nöjd, sade Federer.

På damsidan stod Kim Clijsters för en imponerande vändning mot landsmaninnan Justine Henin. Förlust med 2–6 i första set vändes till slut till vinst efter 6–2, 6–3 i de nästkommande två, vilket gav tredje raka segern för Clijsters sedan de båda belgiskorna valde att ta upp sin tenniskarriär igen.

För Henins del var förlusten extra tung då Wimbledon är den enda grand slam-titeln som hon saknar i sin samling. Kim Clijsters ställs i kvartsfinalen mot ryskan Vera Zvonareva som gick vidare efter att Jelena Jankovic, Serbien, fick bryta sin åttondelsfinal vid underläge, 1–6, 0–3.

Även danskan Caroline Wozniacki försvann och det med ett brak. Världstrean utklassades, 2–6, 0–6, av vänsterhänta tjeckiskan Petra Kvitova, som vann första set på bara 24 minuter.

Tobias Österberg/TT

ARTIKELN HANDLAR OM