Söderling vann – efter jätterysare

Var två bollar från förlust – nu väntar Nadal igen

Foto: GETTY IMAGES
SPORTBLADET

LONDON. Både den egna magen och David Ferrer oroade Robin Söderling i Wimbledon.

Svensken lyckades ändå vinna med 6-2, 5-7, 6-2, 3-6, 7-5 och får nu möta Rafael Nadal i kvartsfinalen.

– Jag hade lite tur som vann, säger 25-åringen från Tibro.

Den svenske världssexan lekte hem första set och bröt Ferrers serve till 3-1 i andra. Då kunde ingen föreställa sig att matchen skulle utvecklas till en riktig rysare.

– Jag hade lite otur. Annars hade jag kunnat vinna i tre raka set, säger Robin Söderling.

Västgöten tappade serven direkt efter breaket i andra set och på nytt vid ställningen 5-5. Då blev han så förbannad att han knäckte racketen.

”Orolig i magen”

Han greppade taktpinnen på nytt i tredje set, då han vid ställningen 4-1 kallade på läkarhjälp för att bli kvitt sina magproblem.

– När man dricker mycket i sidbytena kan man bli orolig i magen, men nu känns det bra. Det är inga problem, säger Robin, som fick ett par tabletter.

Söderling vann tredje set med 6-2, men i det fjärde tappade han serven på nytt - efter att själv ha bränt tre breakbollar.

”Bra chans mot Nadal”

Det ledde till att Ferrer kunde tvinga Söderling till ett ovisst skiljeset.

– Jag returnerade inte så bra och satte inte lika många förstaservar som tidigare. Annars var det en helt okej match. Ferrer spelade ganska offensivt och fick tillbaka mina servar. Han missade inte mycket och knuffade inte bara tillbaka bollen, säger Robin Söderling.

I kvartsfinalen väntar Rafael Nadal och ett gyllene tillfälle att ta revansch för förlusten i Öppna franska-finalen.

– Jag har en bra chans. Det är klart lättare att slå honom på ett annat underlag än grus, säger Söderling inför onsdagens supermöte.