Arvidsson utslagen i Båstad

...och Allgurin försvann också

SPORTBLADET

Även i den andra upplagan av Swedish open åkte den bästa svenska tennisspelaren Sofia Arvidsson ut redan i första omgången.

– Det verkar som om jag stannar kvar i omklädningsrummet varje gång här i Båstad, säger Arvidsson efter 2–6, 4–6 mot tyskan Anna-Lena Grönefeld.

Foto: ARNE FORSELL/BILDBYRÅN
Sofia Arvidsson utslagen direkt i Swedish Open.

I fjol åkte hon på en ganska väntad förlust mot den danska stjärnan Caroline Wozniacki. Men när den 65-rankade svenskan i år ställdes mot tyskan Grönefeld, som fallit till 99:e plats på rankingen efter en långtidsskada och gjorde comeback först i Wimbledon, trodde Sofia Arvidsson på seger.

– Jag borde haft en fördel av att hon varit skadad, säger Arvidsson på presskonferensen.

– Men jag ville för mycket och det ville sig inte. Hon spelade väldigt tungt och jag fick inte ut mycket av mitt spel.

I lördags vann Sofia Arvidsson ITF-turneringen i Ystad, hennes första titel för året. Men till tisdagens match tyckte hon inte att hon kom upp i samma nivå, förutom i matchens sista game.

– Jag kände att inget fungerade riktigt bra. Men jag ger inte upp och hoppas att det blir tredje gången gillt nästa år.

Ingen av svenskorna har lyckats i årets Swedish open. På tisdagen föll Ellen Allgurin mot den fjärdeseedade argentinskan Gisela Dulko (1–6, 3–6) och Anna Braszhnikova hade inget att sätta emot förstaseedade italienskan Flavia Pennetta, som vann med 6–2, 6–0. På måndagen blev även Johanna Larsson utslagen i sin första match i turneringen.

Därmed är samtliga svenskor borta ur singelturneringen.