Vinciguerra om svenskmötet: ”Ska bara njuta”

SPORTBLADET

BÅSTAD. Storfavoriten Robin Söderling tränade med Andreas Vinciguerra i söndags.

Det kan ha varit ett misstag.

– Det var vad jag behövde för att komma i gång. Då kände jag att jag fortfarande hänger med, säger ”Vinci” inför svenskmötet i Swedish Open.

Foto: SCANPIX
Andreas Vinciguerra är redo för att möta kompisen Robin Söderling.

Medan Daniel Brands tog sig till åttondelsfinal i Wimbledon spelade 347:e-rankade Andreas Vinciguerra ligatennis i Tyskland och Österrike för att få matchträning inför Swedish Open.

Att de kom från olika världar märktes inte när de möttes i Båstad i går. Skadedrabbade ”Vinci” blottade sitt fighterhjärta och slog tysken med 7-6, 6-7, 6-4.

– Båstad känns som hemma och den som trivs brukar spela bra. Det är otroligt kul att spela här. Publiken är fantastisk och har hjälpt mig genom många matcher under åren, säger 29-åringen, som slog igenom med en finalplats i Swedish Open 1999.

”En hyfsad chans”

När Andreas Vinciguerra klev ut på centrecourten i går hade han inte spelat en riktig tävlingsmatch sedan början av mars, då Sverige mötte Argentina i Davis Cup.

Det var inte utan anledning han har tvivlat på sin kapacitet.

– Om jag trodde att jag kunde spela på den här nivån? För två veckor sedan hade jag sagt nej. Men i söndags, när jag tränade med Robin, började det kännas bra igen. Jag trodde att jag skulle ha en hyfsad chans, säger ”Vinci”.

När Davis Cup-kompisarna Söderling och Vinciguerra går in på banan i morgon kväll handlar det inte om träning utan en match i andra omgången av Swedish Open.

Hänger med Robin

– Det blir kul att möta Robin, som är en av de bästa spelarna i världen. Jag ska bara gå in på banan och njuta av tillfället, säger Andreas Vinciguerra.

När de tränade tillsammans i Båstad insåg skåningen att han inte är slagen på förhand.

– Robin spelar i ett otroligt högt tempo och servar bra, men jag kände att jag fortfarande hänger med.

Jag måste serva bra, spela aggressivt och får inte låta honom styra spelet, säger ”Vinci”.

De möttes i Swedish Open även i fjol, i semifinalen. Då vann världsfemman med 6–1, 7–6.

FAKTA

VINCI VS ROBIN

Namn: Andreas Vinciguerra. Ålder: 29 år. Bor: Malmö. Längd: 180 cm. Vikt: 73 kg. Ranking: 347. Titlar: 1. Inspelade prispengar: 10 miljoner kronor.

Namn: Robin Söderling. Ålder: 25 år. Bor: Monte Carlo. Längd: 193 cm. Vikt: 87 kg. Ranking: 5. Titlar: 5. Inspelade prispengar: 54 miljoner kronor.