Wow, vilken boll

Kolla in när Pernfors driver Jim Courier till vansinne 2007

Foto: YOUTUBE.COM
SPORTBLADET

BÅSTAD. Mikael Pernfors blev känd för att göra det omöjliga på tennisbanan.

Det gör han fortfarande.

Här driver han Jim Courier till vansinne under en uppvisningsmatch i Dubai.

Mikael Pernfors har alltid byggt sitt spel på känsla i stället för styrka. Det blev hans sätt att hävda sig mot fysiskt större och starkare spelare.

– Jag var inte speciellt bra som junior. Kände jag att jag skulle förlora kunde jag slå en boll mellan benen eftersom folk skulle snacka mer om det än om förlusten, berättar skåningen, som mäter 173 centimeter i strumplästen.

Vid 46 års ålder spelar han med oförändrad lekfullhet. John McEnroe och de andra veteranerna kan berätta mer om det. Bollen mot Jim Courier i Dubai 2007 är bara ett av många konstverk som bär Mikael Pernfors signatur.

Bad slippa stoppbollar

Det behövs ingen läppläsare för att se att Courier skrattar när han skriker ”Son of a bitch”.

– I uppvisningsmatcher har jag slagit två slag som har gjort McEnroe så förbannad att han inte vetat vart han ska ta vägen. Jag spelar som jag alltid har gjort. Spelare kan komma fram i omklädningsrummet och säga: ”Micke, jag har ont i knäet i dag, så det vore bra om vi kan minska bredden på banan. Inte för mycket stoppbollar, va?”. Sedan, när vi är ute på banan, slår jag stoppbollar trots att jag inte vill. Det sitter i ryggmärgen, säger Mikael Pernfors.