Söderlings tränarkaos

Efter Båstad måste även Enqvist lämna Robin

Foto: BILDBYRÅN & PETER VAN DEN BERG
Magnus Norman för några veckor sedan efter att hans hälsena gått av. Efter det har Thomas Enqvist hjälpt Robin Söderling i Swedish Open.
SPORTBLADET

BÅSTAD. Tränaren Magnus Normans skadefrånvaro ställer till med problem för Robin Söderling.

Efter Swedish Open tvingas tennisstjärnan hitta en vikarie till inhopparen Thomas Enqvist.

– Vi ska prata om det efter Båstad, säger Magnus Norman.

Magnus Norman slet av hälsenan när han spelade squash under Wimbledon och befinner sig just nu i Stockholm, där han i går besökte en läkare.

– Det ser för jävligt ut. Foten är svullen och jag kan inte röra den, berättar värmlänningen.

I dag åker han hem till Monte Carlo, där han ska tillbringa minst tre veckor. Norman räknar med att vara tillbaka på jobbet i samband med US Open, men det betyder inte att Robin Söderling står utan coach under Swedish Open.

Som Sportbladet har berättat tidigare ansvarar Davis Cup-kaptenen Thomas Enqvist för träningen i Båstad.

Om Magnus Norman och inte minst Söderling själv fått bestämma hade Enqvist funnits vid världsfemmans sida även under de kommande turneringarna i Toronto och Cincinnati.

Lirar veteranturnering

– Det är första prioritet. Det är två ganska viktiga tävlingar och som DC-kapten är Thomas lämplig, säger Magnus Norman.

Så blir det dock inte. När tävlingen i Toronto avgörs är 36-årige Enqvist upptagen med en veteranturnering i portugisiska Vale do Lobo, där han möter spelare som Goran Ivanisevic, Greg Rusedski, Jevgenij Kafelnikov och Thomas Muster.

– Jag har kontrakt och måste spela. Det bestämdes redan i februari. Veckan efter kan jag följa med, men jag vet inte om Robin vill ha med mig eller någon som är med under båda turneringarna. Vi ska prata om det under veckan, säger Thomas Enqvist.

En tänkbar lösning är att Robin Söderling åker till Toronto med fystränaren Ali Ghelem och att DC-kaptenen korsar Atlanten så snart han har spelat färdigt i Portugal.

”Har funkat bra”

Robin Söderling, som möter Andreas Vinciguerra i Båstad i kväll, trivs med Enqvist men gör samtidigt ingen hemlighet av att han saknar Magnus Norman.

– Ja, det är klart. Jag har vant mig vid att ha Magnus med mig. Vi trivs bra ihop och det har funkat bra, säger Robin Söderling.

FAKTA

SÖDERLINGS KOMMANDE TÄVLINGAR

 Swedish Open, –18 juli

 Toronto, 9–15 augusti

 Cincinnati, 15–22 augusti

 US Open, 30 augusti–12 september

ARTIKELN HANDLAR OM