"Såg inte bollen i de sista två seten"

Söderling störd av elljuset – och hyllar Vinciguerra

SPORTBLADET

BÅSTAD. Det var inte bara Andreas Vinciguerra som ställde till med problem för Robin Söderling.

Världsfemman hade besvär med elljuset på centrecourten i Båstad.

– Jag såg inte bollen i de två sista seten, säger 25-åringen.

Foto: scanpix
Trots segern var världsstjärnan Robin Söderling besviken. ”Jag önskar att jag hade spelade bättre”, sa han efter matchen.

Den regerande Swedish Open-mästaren vann öppningsmatchen, men mötet med Andreas Vinciguerra blev oväntat jämnt.

Robin Söderling tappade spelet helt andra set.

Efter matchen, som slutade 6–2, 6–7, 6–2, berättade västgöten att han hade problem med att se bollen i elljuset på centrecourten i Båstad.

– Det var lättare i början, när det var ljusare. Sedan, när solen gick ner, fick jag stora problem, säger han.

”Upp till mig själv”

Det var dock inte den enda förklaringen till att Vinciguerra kunde rädda tre matchbollar och vinna andra set. Söderling blev orörlig och returnerade sämre än normalt.

– Jag hade gärna vunnit i två raka set men gav mig inte chansen att göra det. Jag önskar att jag hade spelat bättre, säger Robin Söderling till Sportbladet.

Trots att storfavoriten tvingades till ett skiljeset var han aldrig orolig under matchen. Att spelet inte stämmer betyder inte att ­Söderling slutar tro på sig själv.

– Jag kände att det var ganska mycket upp till mig själv. Kunde jag bara höja mig lite visste jag att jag hade en bra chans att vinna, säger Söderling medan han hugger in på räkmacka i spelarloungen.

Imponerad av ”Vinci”

Robin Söderling var, precis som alla andra, djupt imponerad av den skadedrabbade fightern Andreas Vinciguerra. Trots att det var skåningens första riktiga match sedan Davis Cup-matchen mot Argentina lyckades han ställa till med problem för en av världens bästa tennisspelare.

– Med tanke på hur sällan han spelar är jag förvånad över att han spelar så bra. Det är otroligt. Det är jättesynd att han inte får vara hel under en längre period. Då hade han kunnat ta sig tillbaka till topp 100, säger Robin Söderling.

I kvartsfinalen väntar nu italienaren Andrea Seppi, som slog landsmannen Potito Starace.

– Han är en bra spelare. Jag har vunnit våra två tidigare möten, men behöver höja mig lite, säger Robin Söderling.