Puh, vilken rysare

Söderling räddar festen i Båstad – vann jättedrama i kvarten

SPORTBLADET

BÅSTAD. Robin Söderling var riktigt illa ute mot Andreas Seppi i Swedish Open.

Då, när italienaren skulle serva hem matchen, hjälpte åskådarna den svenske världsfemman att vända matchen.

– Om den här matchen spelats någon annanstans hade jag aldrig vunnit. Tack så mycket, sa 25-åringen, som vann med 4-6, 7-5, 7-6, till publiken.

Foto: SCANPIX

Robin Söderling spelade som allt annat än en Öppna franska-finalist i kvartsfinalen, vilket ledde till att han blev breakad vid ställningen 2-2 i första set.

26-årige Andreas Seppi, som är 76:a på världsrankingen, vann då fyra bollar i följd i Söderlings serve, vilket är exceptionellt ovanligt.

I första set satte Söderling enbart 39 procent av förstaservarna och spred bollar till både höger och vänster.

Tog tio raka bollar

Italienaren behövde bara hålla i bollen för att vinna poängen – och så skulle det fortsätta.

I andra set tappade titelförsvararen från Tibro serven direkt. Robin Söderling hade fyra tillfällen att bryta tillbaka direkt men missade samtliga breakbollar.

Först vid ställningen 4–6, 4–5, då Seppi kunde serva hem matchen, lyckades publiken väcka hemmahoppet.

Robin vann då inte mindre än tio bollar i följd, och setet med 7–5.

”Var illa ute”

Han hamnade i ett nytt underläge då han tappade serven till 5–6 i tredje set. Robin lyckades dock hålla liv i matchen på nytt och vann det avgörande tiebreaket med 7–5.

– Jag var riktigt illa ute flera gånger. Det var inte mycket som funkade, så jag är otroligt nöjd med att jag vann matchen. Jag hade ingen rytm och kom inte rätt till bollen. När jag spelar bra ska jag vinna enklare. Nu fick jag gå tillbaka till grunderna och försöka slå in bollen i banan, säger Robin Söderling.

Västgöten får möta David Ferrer i semifinalen. Tommy Robredo och segraren i matchen mellan Nicolas Almagro och Franco Skugor gör upp om den andra finalplatsen.