Söderling nära tårar – efter finalförlusten

”Tyvärr kunde jag inte bjuda på min bästa tennis”

SPORTBLADET

BÅSTAD. Robin Söderling knäckte två racketar i frustration, fick poängstraff och föll med 5-7, 6-3, 2-6 mot Nicolas Almagro.

Efter den misslyckade Swedish Open-finalen fick världsfemman från Tibro kämpa för att hålla tårarna borta.

– Jag var så otroligt besviken, säger 25-åringen.

Foto: BILDBYRÅN

Robin Söderling tog sig till final utan att imponera och spelade heller inte som en världsfemma under matchen mot 20:e-rankade Nicolas Almagro.

Spanjoren kunde bryta Söderlings serve till 6-5 och servade sedan hem första set. Västgöten blev då så förbannad att han knäckte en racket.

Världsfemman samlade sig dock och var den klart bättre spelaren i andra set, som han efter ett tidigt break vann med 6-3.

I skiljeset följdes spelarna åt till 2-3, då Söderling tappade serven på nytt. När Almagro sedan höll serven till 5-2 blev Robin ursinnig igen. Han flisade ytterligare en spade och bestraffades, helt enligt regelboken, med ett poängstraff.

– Jag var irriterad och det har jag varit under alla matcher. Det är jobbigt att slita och inte vara i närheten av att få ut så mycket som man vill, säger Robin Söderling.

”Var så besviken”

Titelförsvararen var frustrerad och fick kämpa för att hålla tårarna borta under tacktalet.

– Jag var så besviken och det berodde mest på att det aldrig lossnade. Det brukar göra det, men här fick jag kämpa mig igenom fyra matcher. Jag hade hoppats kunna bjuda på bättre tennis, säger han.

Han ville så gärna vinna men fick nöja sig med en finalplats. Robin Söderling var så besviken att han lämnade centrecourten innan prisceremonin var över.

Tibrokillen spelar nästa turnering i Toronto om tre veckor.

– Jag ska ta det ganska lugnt ett tag och åka till min doktor för att kolla upp kroppen. Det brukar jag göra när det har varit långa tävlingsperioden. Sedan ska jag börja träna inför hardcourtsäsongen, säger Robin Söderling.