”Jag ska gå in och njuta”

Johanna Larsson klar för sin första WTA-final

SPORTBLADET

Johanna Larsson bryter historisk mark i Slovenien. I kväll väntar förra världsfemman Anna Tjakvetadze i svenskans första WTA-final.

– Bra saker händer för personer som jobbar hårt, säger Larsson.

Foto: Bildbyrån

En inspirerad Johanna Larsson, 21, var långtifrån tagen av stundens allvar i semifinalen av Sloveniens WTA i går. Trots att Helsingborgstjejen aldrig nått längre i WTA-sammanhang tidigare körde hon över ryskan Ksenia Pervak med 6–2 i första set.

– Jag spelade jättebra, hade en fin känsla och gjorde få misstag. Det är så jag spelat hela turneringen, säger Johanna Larsson.

Ändå blev det sista steget fram till hennes första final snöpligt.

”Lite snopet”

Tidigt i andra set, när Larsson ledde med 1–0, bröt Ksenia Pervak matchen.

– Det var lite snopet. Och ganska märkligt. Jag kände inte av att hon var skadad under matchen och hon pratade knappt med sin fyscoach innan hon bröt. Pervak kände kanske att det inte var någon idé att försöka vända matchen, att hon var för långt efter.

I kvällens final väntar den förra världsfemman Anna Tjakvetadze för 84-rankade Larsson.

Tuff utmaning väntar

– Hon är en otroligt meriterad spelare och kan absolut spela bra tennis även om hon inte är topp 100-rankad just nu. Det kommer att bli en jättetuff utmaning, men min målsättning är att bara gå in och njuta. En finalplats betyder jättemycket för min karriär. Nu vet jag att jag håller på den här nivån.

Och hur ska du spela för att ta hem din första titel på den?

– Jag har aldrig mött Tjakvetadze och vet inte så mycket om hur hon spelar. Just nu försöker jag smälta att jag är i final, men jag får fråga min tränare om han har några tips på hur hon är på banan.