Världsettan Nadal räddade matchboll

Nadal klar för kvarten i Cincinnatis ATP

SPORTBLADET

Rafael Nadal må vara världsetta. Mot Julien Benneteau spelade han knappast som en sådan.

Spanjoren räddade en matchboll innan han till slut kunde vinna och ta sig till kvartsfinal i Cincinnatis ATP-turnering.

Det var på väg att bli turneringens hittills största skräll. En stundtals utspelad Rafael Nadal hade i andra setets tiebreak en matchboll emot sig och var på god väg ut ur turneringen. När han dock kunde rädda den och fransmannen tog slut fysiskt i tredje set med kramp i benen blev till slut segern komfortabel.

Det var dock knappast inledningen för spanjoren.

Stora genrepet

Nadal har aldrig lyckats nå längre än semifinal i turneringen i Ohio som är det stora genrepet inför US Open i New York med start i slutet av augusti. Som det såg ut i inledningen av matchen mot fransmannen, rankad 32:a i världen, skulle han heller inte vara i närheten av att nå ens till semi i årets turnering.

För lama returer

Benneteau plockade enkla poäng när Nadals returer var alldeles för lama, på backhandsidan vågade han inte pressa fransmannen utan tvingade spela defensivt. Mot en fysiskt starkare spelare kunde tredje set blivit mera ovisst men när krampen satte in var dock fransmannen chanslös och Nadal kan sikta in sig på en kvartsfinal mot cyprioten Marcos Baghdatis.

Enklare för Federer

För världstvåan Roger Federer gick det betydligt enklare att ta sig till kvartsfinal. Han behövde inte spela en minut då motståndaren, Philipp Kohlschreiber, Tyskland, tvingades att lämna walk over på grund av en axelskada. Federer ställs i nästa omgång mot vinnaren i mötet mellan Nikolaj Davydenko, Ryssland, och David Ferrer, Spanien. Världstrean Novak Djokovic tog sig förbi en av de hetaste spelarna de senaste veckorna, argentinaren David Nalbandian, Argentina, via seger, 6–1, 7–6 (9–7). Djokovic ställs i kvartsfinalen mot antingen Robin Söderling eller Andy Roddick, USA.