Spelar bättre när hon ser bra ut

Danska världstvåan Caroline Wozniacki förklarar varför hon spelar i designerkläder

SPORTBLADET

Det är många kvinnliga tennisstjärnor som har fått uppmärksamhet för sina tävlingskläder, senast i raden Venus Williams i sin ”nakenklänning”.

Danska världstvåan Caroline Wozniacki säger nu att hon blir en bättre tennisspelare av att spela i snygga dresser.

– Jag är stolt över att vara framgångsrik och se bra ut samtidigt, säger hon till Ekstrabladet.

Foto: AP

Caroline Wozniacki påbörjade ett samarbete med toppdesignern Stella McCartney för ett år sedan och sedan dess har hon tagit många placeringar på rankinglistan och i dag är danskan rankad tvåa i världen.

Den danska världsstjärnan är själv övertygad om att kläderna är en del i succén.

– Jag har spelat ”Adidas by Stella McCartney” i ett år och har klättrat mycket på rankingen. Jag är stolt över att vara framgångsrik och se bra ut på banan samtidigt. Bland de kvinnliga tennisspelarna har utseendet mycket att säga och jag känner att jag ligger en bit före alla andra, säger Wozniacki till danska Ekstrabladet.

”Vara annorlunda och unik”

Därmed spär Wozniacki på hetsen som länge funnits på kvinnliga tennisspelare. Senast i Öppna Franska i våras chockade Venus Williams när hon klädde sig i en klänning och hudfärgade underkläder.

– Tanken är att ge en illusion av nakenhet och spets är något nytt inom tennisen. Det har jag velat bära länge. I första omgången var det för min egen skull. Men det är intressant att se vilka reaktioner det ger. Det handlar väl om att vara annorlunda och unik. Och det känner jag att jag är, förklarade Williams efter uppståndelsen.