”Pim-Pim” ratas i Davis Cup-rysaren

Får inte spela mot Italien: Han är inte fysiskt förberedd

SPORTBLADET

Sverige får klara sig utan Joachim ”Pim-Pim” Johansson i ödesmatchen mot Italien.

– Han är inte fysiskt förberedd, säger Davis Cup-kapten Thomas Enqvist.

Foto: BILDBYRÅN
Pim-Pim – får vänta på ny chans i Davis Cup.

En plats i elitdivisionen står på spel när Sverige möter Italien i Lidköping den 17–19 september. Världsfemman Robin Söderling är självskriven i det svenska laget och nu talar allt för att Andreas Vinciguerra tar hand om andrasingeln.

Thomas Enqvist och hans assistent, Magnus Larsson, väljer nämligen att hålla servekanonen Joachim ”Pim-Pim” Johansson, som fick chansen mot Argentina tidigare i år, utanför laget.

– Han har inte spelat jättemycket, så vi tar inte ut honom till den här matchen. Han är inte fysiskt förberedd, tycker jag, säger Thomas Enqvist.

Ville ”Pim-Pim” spela?

– Ja, det tror jag, men han har inte riktigt fysiken som krävs för att spela två matcher. Jag tror att han höll med mig när det gäller hans fysiska status.

Pim-Pim: Jag håller med

Joachim Johansson har inte spelat på ATP-touren sedan Stockholm Open förra året. I sommar har han hållit i gång med ligaspel i Tyskland.

– Eftersom min form inte är på topp tycker de att det finns bättre alternativ till att spela 10-15 set över tre dagar. Jag håller med, säger 28-årige ”Pim-Pim”.

Thomas Enqvist räknar dock med att den förre världsnian snart är tillbaka i DC-laget.

– Ja, vi har en bra kontakt och pratar med jämna mellanrum, säger tennisens förbundskapten.

Utöver Robin Söderling, Andreas Vinciguerra och dubbelspelarna Robert Lindstedt och Simon Aspelin är Filip Prpic, Ervin Eleskovic och Pablo Figueroa aktuella för det svenska laget.