Läktarbråk i US Open

Polis tvingades ingripa

SPORTBLADET

NEW YORK. Novak Djokovic mötte Philipp Petzschner i US Open i natt.

Då blev det oroligt på läktaren.

Polisen tvingades ingripa och förde bort tre fans i handfängsel.

Tennispubliken brukar vara skötsam, men det händer att supportrar råkar i luven på varandra. Förra året, när Novak Djokovic och Amer Delic möttes i Australian Open, rök serbiska och bosniska fans ihop i Melbourne Park.

En kvinna fick en stol i huvudet och skadades i tumultet, som slutade med att två män greps och ett 30-tal anhängare avvisades från tävlingsområdet.

I natt var det dags igen. I första set mellan Novak Djokovic och Philipp Petzschner (7-5, 6-3, 7-6) utbröt ett fasligt liv på den övre läktarsektionen på Arthur Ashe Stadium.

Polis ingrep

Spelarna tvingades till ett kortare uppehåll medan vakter och polis ingrep. Bara någon minut senare fördes tre åskådare bort i handfängsel.

– Det inträffade långt från banan, så jag såg inte riktigt vad som hände. Jag hoppas att det inte var några serber inblandade, säger Novak Djokovic till ESPN.

Han var inte den ende toppspelaren som avancerade till tredje omgången efter en 3-0-seger. Roger Federer slog Andreas Beck med 6-3, 6-4, 6-3 och har inte förlorat ett set hittills under turneringen.

– Det här är den perfekta starten. På två matcher har jag fått alla svar jag sökte, säger schweizaren.

Capra skrällde

På damsidan lekte sig Caroline Wozniacki, Maria Sjarapova och Svetlana Kuznetsova vidare i turneringen.

371:a-rankade 18-åringen Beatrice Capra, USA, stod för dagens skräll när hon slog Aravane Rezai med 7-5, 2-6, 6-3. Mest anmärkningsvärt i herrklassen var att japanen Kei Nishikori slog elfteseedade Marin Cilic med 3-2 i set.

ARTIKELN HANDLAR OM