Robin Söderlings tränare anklagas för kontraktsbrott

”Det han gjort är fult”

SPORTBLADET

Robin Söderlings nya tränare, Claudio Pistolesi, har hamnat i blåsväder.

Michael Berrer, hans förra adept, anklagar italienaren för kontraktsbrott.

– Vi var överens om en fortsättning, säger den 58:e-rankade tysken.

Foto: getty images
Söderling gick vidare mot Berrer.

Många blev överraskade när Robin Söderling presenterade den för många okände italienaren Claudio Pistolesi som sin nya tränare.

Det gäller inte minst Michael Berrer. Tysken coachades av Pistolesi under 2010 och var övertygad om att deras samarbete skulle fortsätta under den just inledda säsongen.

Förlorade mot Robin

Enligt Berrer förlängde de kontraktet i månadsskiftet oktober–november, sedan han nått semifinalen i ATP-turneringen i Wien.

En månad senare meddelade Pistolesi, utan att ta direktkontakt med Berrer, att han ska träna Söderling.

– Det han gjorde är ganska fult. Jag hade inte förväntat mig att han skulle avsluta vårt samarbete med ett mejl. Det gjorde mig väldigt besviken. När jag fick beskedet hade jag redan bokat våra flygresor till Australien, säger Berrer.

Berrer saknade inte direkt tändvätska när han i den andra omgången av ATP-turneringen i Brisbane fick möta just Robin Söderling. Den svenske världsfemman vann med 6–3, 7–6, men segern satt långt inne. Andra sets tiebreak slutade 9–7.

– Jag fick verkligen kämpa för att vinna. Båda seten var väldigt jämna och jag hade tur som vann, säger Söderling.

Robin är nu framme i semifinal i turneringen efter seger i kvartsfinalen mot Matthew Ebden med 6–3, 6–2. I semifinalen ställs han mot Radek Stepanek.

ARTIKELN HANDLAR OM