”Förväntar mig en riktigt tuff match”

Federer ute efter revansch mot Söderling

SPORTBLADET

NEW YORK. I Öppna franska vann Robin Söderling så mycket mer än en tennismatch mot Roger Federer.

26-åringen vann schweizarens fulla respekt.

– Jag förväntar mig en riktigt tuff match, säger tidernas största tennisspelare.

Precis som i fjol gör Robin Söderling och Roger Federer upp om en semifinalplats i US Open.

Det blev klart tidigt i morse, då tidernas störste tennisspelare slog österrikaren Jürgen Melzer med 6-3, 7-6, 6-3 på Arthur Ashe Stadium.

Det betyder att Federer har tagit sig till kvartsfinal utan setförlust.

– Jag spelade aggressivt och hade roligt där ute på banan. Kvällspassen är fantastiska, säger Roger Federer, som jagar sin sjunde raka US Open-final och karriärens 17:e Grand Slam-titel.

Vill ha revansch

Schweizaren hade vunnit samtliga tolv möten med Robin Söderling när de möttes i kvartsfinalen i Öppna franska tidigare i år.

Då svarade västgöten för det omöjliga och vann med 3-6, 6-3, 7-5, 6-4. Samtidigt bröt han Federers makalösa svit på 23 raka Grand Slam-semifinaler.

– Tidigare var han lite upp och ner, men nu spelar han riktigt bra. Han är kanske lugnare på banan och ser inte de andra spelarna som fiender. Han kanske har insett att touren inte är så dålig. För några år sedan tror jag inte att han njöt så mycket. Jag vet inte, men hans flickvän kanske har fått honom att lugna ner sig. Små saker kan göra stora förändringar. Han har mognat. För mig tog det lång tid att inse att jag spelade bättre när jag höll mig lugn. Det insåg jag först när jag var 20 år, säger Federer.

Det är ingen hemlighet att fenomenet från Basel vill ha revansch mot Söderling i US Open.

– Jag ser fram emot att möta Robin. Han har alltid varit en farlig spelare och har nu haft ett par otroliga år. Det är en tuff lottning att möta honom i kvartsfinalen. Det blir inte lätt. Jag vann med 3-1 i US Open förra året. Förhoppningsvis blir det något liknande, säger Roger Federer.

ARTIKELN HANDLAR OM