Robin Söderling klar för kvartsfinal

...där Federer troligen väntar

SPORTBLADET

NEW YORK. Robin Söderling besegrade Albert Montanes i US Open i natt.

Nu väntar en drömmatch mot tenniskungen Roger Federer.

– Det är sådana matcher man tränar för och har drömt om sedan man var liten, säger världsfemman från Tibro.

Robin Söderling övertygade inte mot Albert Montanes, men lyckades ändå vinna med 4-6, 6-3, 6-2, 6-3.

– Jag är hyfsat nöjd med att jag lyckades vända matchen, men allt kan förbättras, säger Söderling, som är medveten om att han måste spela bättre för att ha en chans i kvartsfinalen.

Där väntar nämligen fenomenet Roger Federer, som slog Jürgen Melzer med 6-3, 7-6, 6-3 tidigt i morse och har vunnit sina fyra inledande matcher utan setförlust.

– Vad som talar för mig? Inte mycket. Det här, och gräs, är hans bästa underlag. Han är storfavorit, men det är skönt att slå ur underläge, säger Robin Söderling.

Schweizaren slog den femteseedade svensken med 3-1 i kvartsfinalen US Open i fjol och leder den inbördes statistiken med 12-1.

Vann i Öppna franska

Västgöten vann dock deras senaste möte. I Öppna franska tog 26-åringen sin första efterlängtade seger mot tidernas största tennisspelare.

– Det är skönt att känna att jag har slagit honom. I Paris kändes det som att det var jag som styrde matchen och satte press på honom. Det är svårt att avgöra om det är en av mina bästa matcher någonsin, men det var en väldigt bra match. Det var första gången det kändes som att jag spelade bra mot honom. Han får sina motståndare att spela dåligt. Får han styra är han i det närmaste oslagbar, säger Robin Söderling.

Slår stenhårt

Roger Federer jagar sin sjunde raka finalplats i US Open, men svensken skulle inte ha något emot att bryta den sviten också.

Det var ju jättedödaren från Tibro som i Paris hindrade Federer från att nå sin 24:e raka Grand Slam-semifinal.

Söderling, som också är den ende som har slagit Rafael Nadal i Öppna franska, brukar slå stenhårt ur underläge.

– Det är alltid roligt att spela mot den som är bäst. Det är sådana matcher man tränar för och har drömt om sedan man var liten, säger Robin Söderling.

ARTIKELN HANDLAR OM