JÄTTEDÖDAREN

Söderling inför nya supermötet: ”Skönt att slå ur underläge”

SPORTBLADET

NEW YORK. Robin Söderling är en av endast två spelare som slagit både Roger Federer och Rafael Nadal i Grand Slam-sammanhang.

I natt är den svenske jättedödaren redo att slå till igen.

– Det är skönt att slå ur underläge, säger 26-åringen.

Foto: AP
I förra årets US Open vann Federer – men efter Söderlings seger i Franska öppna hoppas svensken kunna vinna igen mot den ”omöjlige” schweizaren.

Robin Söderling fick sitt stora genombrott förra året, då han blev den förste spelaren som besegrade gruskungen Rafael Nadal i Öppna franska.

Västgöten nöjde sig inte med det.

När han i år återvände till Roland Garros slog han Roger Federer och skickade en ny chockvåg genom tennisvärlden.

Juan Martin Del Potro – som slog både ”Rafa” och Federer i US Open förra året – var då den ende som hade lyckats med konststycket att sänka de båda giganterna i Grand Slam-sammanhang.

”Giant Killer”

Under US Open har Söderling fått smeknamnet ”Giant Killer” och svensken har inget emot att kallas­ jättedödare. Sedan spelar det ingen roll att hans position på världsrankingen visar att han själv är en jätte.

– Ah, det är inget jag bryr mig om. Jag tycker att Roger och ”Rafa” är de bästa spelarna i världen just nu, säger Robin Söderling.

Världsfemman från Tibro mötte Roger Federer första gången 2004. Nattens möte, i kvartsfinalen i US Open, blir det 14:e i ordningen. Skillnaden nu och då är att Söderling ser det mänskliga i fenomenet Federer, som jagar sin 17:e Grand Slam-titel och sjunde raka US Open-final.

”Han är storfavorit”

– Det är skönt att känna att man har vunnit mot honom tidigare. Första gångerna var det så stort att möta honom. Då ville jag bara göra en bra match, men nu går jag alltid in med inställningen att vinna, säger Söderling.

Vad talar för dig på det här snabba underlaget?

– Inte mycket. Han är storfavorit, men det är skönt att slå ur underläge.

ARTIKELN HANDLAR OM