Så lurade världsettan alla – med en känguru

”Jag ber om ursäkt”

SPORTBLADET

Caroline Wozniacki kallade till ytterligare en presskonferens i dag.

Anledningen?

Hon ljög om känguruattacken.

– Jag är en riktigt bra skådis och borde be om en filmroll, säger danskan.

Världsettan från Odense besegrade Anastasija Sevastova med 6-3, 6-4 i nattens åttondelsfinal och förklarade på den följande presskonferensen varför hon spelade med ett stort plåster på höger smalben.

– Jag blev attackerad av en känguru.

Danskan berättade hur hon och några vänner besökt en park utanför Melbourne där hon upptäckt en känguruunge, som låg helt still. När hon gick fram till djuret blev det aggressivt.

Kallade till ny presskonferens

– Jag försökte bara vara snäll och hjälpa till – men det borde jag inte ha gjort. Jag lärde mig en läxa och sprang därifrån, berättade Caroline Wozniacki.

Fyra timmar senare kallade hon till ytterligare en presskonferens – för att avslöja att hon ljög. Då hade tidningar över hela världen rapporterat om känguruhistorien.

– Jag vill be om ursäkt för den skada jag har orsakat och att jag har försvårat ert jobb. Det var verkligen inte min avsikt. Jag hittade på kängurustoryn eftersom det lät bättre än vad som verkligen hände, att jag fick in i löpbandet. Jag hoppas att kommande presskonferenser blir roliga, men om jag skämtar om något sådant här igen lovar jag att förtydliga det innan jag går, säger Caroline Wozniacki.

ARTIKELN HANDLAR OM