Wozniacki till semi i Melbourne

Danskan malde ner Francesca Schiavone

Foto: Getty
SPORTBLADET

Caroline Wozniacki fick kämpa hårt, men efter två och en halv timmes spel är hon för första gången i semifinal i Australian Open.

Italienskan Francesca Schiavone besegrades i kvartsfinalen med 3–6, 6–3, 6–3.

Men hon behövde inte kämpa lika hårt häromdagen, vilket vissa trodde.

Skämtet om att Wozniacki skulle blivit riven av en känguru inför åttondelsfinalen mot Anastasija Sevastova uppfattades inte av alla och tvingade danskan till en offentlig dementi, men efter att semifinalplatsen var säkrad drev hon med missförståndet genom att posera leende med en uppblåsbar känguru som hon fått av en journalist.

Tog smärtstillande

Med boxhandskar på händerna, men även med smärtstillande i systemet efter att skadat ena låret under matchen.

– Jag kände det när jag landade på benet efter en serv. Därför lade vi på bandage. Sedan tog fick jag lite smärtstillande tabletter och efter 15-20 minuter kände jag det inte mer, säger Caroline Wozniacki.

I semifinalen väntar nu kinesiskan Li Na, en match som Francesca Schiavone tror danskan kommer vinna.

Schiavone mattades

– Kim (Clijsters) och Caroline går till final. Men jag tror att Clijsters är lite bättre just nu. Caroline har dock fantastisk fysik och det kommer bli en grym final, säger Schiavone till Ekstrabladet.

Italienskan var trött efter att i åttondelsfinalen vunnit den längsta Grand Slam-matchen någonsin inom damtennisen, en match som varade i 4 timmar och 44 minuter. Mot Wozniacki blev det ytterligare två och en halv timmes kamp.

– Men jag vill inte använda den förra matchen som ursäkt. Hon förtjänade segern, men nästa gång tar jag henne, säger Schiavone.

Semifinalplatsen innebär att Wozniacki är världsetta också nästa vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM