Clijsters vassast i WTA-finalen

Foto: AFP
SPORTBLADET

Den danska världsettan Caroline Wozniacki räckte inte till mot Kim Clijsters i finalen i WTA-slutspelet i Doha på söndagen. Belgiskan vann en lång och sällsynt svängig match med 6–3, 5–7, 6–3.

– Jag är glad att det är över. Det verkade aldrig ta slut, sade Clijsters efter segern.

Söndagens finalseger var den 27-åriga belgiskans tredje i WTA-slutspelet och den första efter comebacken i augusti förra året. Den tidigare världsettan har haft skadebekymmer i år och spelat sparsamt, men har varit vass när det gäller. I september vann hon US open för andra året i rad.

Clijsters såg ut att få en enkel match i den 30-gradiga värmen. Danskan hade svårt att hålla serven, orkade inte riktigt stå emot och hamnade i 1–4-underläge i andra set.

Då visade Wozniacki det spel som tagit henne till förstaplatsen, vände och vann det andra setet – och bröt Clijsters serve direkt i tredje set.

I det läget såg Clijsters – som inte spelat på sju veckor efter en fotoperation – ut att tappa matchen. Då hittade hon spelet igen och gick fram till 5–3 och egen serve.

Då var Wozniacki nära att vända på nytt. Hon hade tre chanser att bryta tillbaka, men på Clijsters andra matchboll slog danskan returen i nät och matchen var över. Och Clijsters, som slutade 2007 på grund av efterhängsna skador och dessutom hann föda en dotter under sitt uppehåll, sträckte armarna i luften, tackade för matchen och kramade om nära och kära.

Vid sidan om satte sig Wozniacki besviken och utmattad i sin stol.

Danskan har fått kritik för att hon inte har vunnit någon av de stora titlarna. Men danskan, som fyllde 20 år i juni, får trösta sig med att hon behåller förstaplatsen på världsrankingen året ut och att det kommer nya turneringar.

– Det har ändå varit en fantastisk vecka och jag ser fram emot att komma tillbaka hit och att försöka ta den här titeln, sade hon.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM