Söderling utslagen

Ferrer blev för svår i ATP-turneringen i Valencia

SPORTBLADET

Robin Söderling var i sin första semifinal sedan Båstad i somras.

Men längre än så gick det inte för svensken som besegrades av hemmaspelaren David Ferrer.

– Jag servade tyvärr inte så bra i dag. Jag servade bra tidigare i veckan, men inte nu, slog Söderling fast efter att bara ha prickat rätt med 54 procent av förstaservarna.

Foto: FOTO: AP
Robin Söderling.

Den åttaseedade spanjoren imponerade inför hemmapubliken när han mötte Robin Söderling i semfinalen på lördagseftermiddagen.

Söderling som var väl medveten om det tuffa motståndet trodde inför matchen att han hade en bra chans att vinna, men spelet kom inte i gång som det skulle.

Vann mittsetet

Det första setet vann Ferrer med 6–3. I det andra setet var det Söderling som dominerade och han tog hem det med 6–3 och var bra med i matchen. Men det trejde setet vann spanjoren, också det med 6–3.

– Jag har spelat tre bra matcher den här veckan – och att nå semifinal är också bra. Jag spelade en bra match i dag också och han spelade väldigt bra. Man kan inte vinna varje turnering. Jag kommer att lära mig något från det här – och jag har bara två turneringar kvar att spela den här säsongen och jag vill spela bra i de turneringarna, sade Söderling enligt ATP-tourens hemsida.

Ferrer spelar final i morgon mot landsmannen Marcel Granollers, som i sin semi besegrade fransmannen Gilles Simon med 6–4, 6–4.

ARTIKELN HANDLAR OM