Federer indragen i spelskandal

”Jag har sagt att jag vill veta allt och hur det här kom ut”

SPORTBLADET

Tennisstjärnan Roger Federer har dragits i en potentiell spelskandal, avslöjad av New York Times.

En chef för schweizarens agentföretag, IMG, anklagas i en stämningsansökan för att ha spelat miljonbelopp på idrott, däribland Federers matcher.

– Jag har hört av mig till honom och sagt att jag vill veta allt och hur det här kom ut, säger Federer enligt AP.

Foto: FOTO: GETTY IMAGES
Federer.

IMG:s chef Ted Forstmann stäms av företaget Agate Printing Inc för bedrägerier och kontraktsbrott. I stämningsansökan uppges att Agate Printings chef Jim Agate ska ha fungerat som en mellanhand för Forstmanns spelande och Agate nu kräver stora pengar i uteblivna inkomster från utlovade affärer.

Ringde Federer innan matchen

I stämningsansökan hävdar Agate att Forstmann spelat miljonbelopp på idrott. Bland annat ska IMG-chefen ha satsat motsvarande 34 000 kronor på att Federer skulle vinna finalen i Franska Öppna 2006 och totalt 223 000 kronor på att Federer skulle vinna finalen i Paris 2007.

Detta efter att ha talat med schweizaren personligen inför matchen 2007.

– Jag kanske ringde Roger före matchen 2007 men Roger är en vän till mig och i så fall skulle jag ha gjort det för att önska honom lycka till, säger Forstmann till webbsidan The Daily Beast.

Roger Federer säger själv, enligt AP, att han ringt upp Forstmann och krävt en förklaring.

”Viktigt att veta vad som händer”

– Jag har hört av mig till honom och sagt att jag vill veta allt och hur det här kom ut. Och han har varit snäll nog att berätta för mig hans sida av historien och varit väldigt öppen. Så det är okej, säger Federer.

29-åringen förlorade båda finalerna som nämns men är allt annat än nöjd med att kopplas samman med IMG-chefens spelande.

– Namn kastas runt, det går inte att göra så mycket åt. Det är så det fungerar så sett ur den synvinkeln är det bara galna nyheter för mig. Men självklart är det inte bra när IMG och Ted Forstmann är inblandade i det.

Federer respresenteras inte av Ted Forstmann personligen utan av kollegan Tony Godsick.

– Tony är min kille, men ändå, det är en firma som har en stor roll inom idrotten. Så det är viktigt för mig att veta vad som händer.

ARTIKELN HANDLAR OM