Söderling klar för kvartsfinal

Slog Wawrinka i två raka

SPORTBLADET

Robin Söderlings vändning mot Stanislas Wawrinka betydde att han är klar för kvartsfinal.

Övriga resultat i Paris-turneringen öppnade samtidigt upp för att svensken kan nå sin största framgång någonsin i Masters-sammanhang.

På grand slam-nivå har Söderling nått två finaler i Franska mästerskapen som allra bäst. I turneringarna snäppet under, de så kallade Masters-tävlingarna, har det som bäst blivit semifinal men i årets sista av de nio turneringarna, inomhustävlingen i Paris, är han på god väg att tangera det resultatet och kanske även nå ännu längre.

Torsdagens vändning mot schweizaren Stanislas Wawrinka, rankad 22:a i världen, var en styrkeprestation, dels för att Söderling i matchen dessförinnan besvärats av en svår förkylning, dels att Wawrinka omedelbart gick upp i 4–1-ledning.

Svensken kunde dock komma tillbaka, vinna första set med 7–3 i tiebreak och i andra set blev Wawrinka snabbt frustrerad och slog bland annat sönder sitt racket när Söderling gick upp i ledning och till slut seger. På fredag spelar han kvartsfinal mot världsåttan Andy Roddick. Med tanke på att underlaget i Paris har gjorts om och nu är betydligt snabbare än tidigare får naturligtvis amerikanen ännu mer utdelning på sin serve, en av tennistourens absolut hårdaste, men förutsättningarna gynnar självklart även Söderling med sin kraftfulla serve och i baslinjespelet är han betydligt bättre än amerikanen.

Skulle det bli seger har också vägen till en final – i så fall hans första någonsin på den här nivån öppnats upp rejält tack vare Michael Llodras skrällseger mot Novak Djokovic. Även om vänsterhänte Llodra med sin serve kunnat dra fördel av underlaget var ändå vinsten mot världstrean, 7–6 (8–6), 6–2, en stor överraskning men positiv för Söderlings chanser att gå ännu längre i turneringen.

ARTIKELN HANDLAR OM