Söderling till final

Svensken kan få möta Federer igen

SPORTBLADET

Robin Söderling är klar för sin första masters-final på 51 försök.

Semifinalsegern mot fransmannen Michael Llodra blev en riktig nagelbitare.

Efter nära tre timmar och tre räddade matchbollar blev kunde Söderling höja näven mot skyn.

– Det var en fantastisk match, säger Söderling.

Hemmasonen Michael Llodra stod för motståndet i semifinalen i Pariba Masters i Paris. Den oseedade Llodra hade slagit ut namn som Djokovic och Davydenko på vägen till Söderling.

Och det var den 34:e rankade fransmannen som med publiken i ryggen kunde plocka hem ett tajt första set.

Fransmannen hade tre matchbollar i andra set vid ställningen 6-5. Söderling var märkbart skakad, men vaknade i sista stund, vände och vann setet.

Gick till tiebreak

Det var upplagt för en svensk seger efter den starka avslutningen på andra. Men tredje blev en riktigt nervig historia som gick hela vägen till tiebreak.

Där tog Söderling kommandot och gick upp till 4-2, men sedan började Llodra komma igång, kom ikapp och under några nervösa bollar kunde matchen gått i fransk favör.

”En fantastisk match”

Men på sin andra matchboll visade Söderling kyla när han passerade Llodra med matchens sista slag och kvalificerade sig för final. Därmed följde han upp den fina skalpen från kvarten då han imponerade stort mot Roddick.

– Det var en fantastisk match. Det kanske inte var så snygg, men jag är här för att vinna. Jag tycker att tennis är en mental sport. Eftersom alla kan spela och alla är så bra så är det den mentala aspekten som avgör många matcher, säger Söderling till ATP-tourens hemsida.

Setsiffrorna skrevs till 6–7 (0–7), 7–5, 7–6 (8–6).

Monfils skrällde mot Federer

I finalen på söndagen får han möta Paris-födde Gaël Monfils, som skrällde i mötet med Federer.

24-åringen har bjudit på drömtennis i turneringen och lyckades med det ingen trodde var möjligt när han slog ut den toppseedade schweizaren.

– Jag hoppas verkligen att jag vinner i morgon. Om jag spelar bra har jag förhoppningsvis en chans, säger Söderling.

ARTIKELN HANDLAR OM