Johansson: Han kan bli världsetta

Upp till fjärde plats på rankingen

Foto: AP, AFP & BILDBYRÅN
SPORTBLADET

Han kan bli bäst i världen.

Det slår ex-tennisproffset Thomas Johansson fast efter att Robin Söderling i går tagit hem karriärens första masterstitel.

– Han kan definitivt utmana de tre främsta, säger Johansson.

Han slapp mardrömsmotståndaren Roger Federer.

Då slog Robin Söderling till med sin största titel i karriären när han vann Mastersturneringen i Paris.

6–1, 7–6 (7–1) mot hemmaspelaren Gael Monfils innebar inte bara att Söderling blev 4,4 miljoner kronor rikare. Han klättrade dessutom till fjärdeplatsen på världsrankningen.

– Fantastiskt. Bara en grand slam-titel slår det här, säger före detta tennisproffset Thomas Johansson till Sportbladet.

”Sov nästan ingenting”

Robin Söderling själv berättar för ATP-tourens hemsida att han var nervös inför matchen:

– Jag sov nästan ingenting i natt, säger han men tillägger:

– Jag är otroligt nöjd med att jag spelade min bästa tennis när jag som bäst behövde det.

Två gånger tidigare har han varit i final i Paris – då i Franska mästerskapen.

– Jag har ju inget bra facit när det gäller finaler här i Paris. Men nu står jag här med en titel, säger Söderling som nu laddar om för ATP-slutspelet i London.

Enklare väg till finalerna

Ett bra resultat där kan göra att han klättrar ytterligare en placering på världsrankningen, men redan platsen som fyra kan ge honom fördelar i kommande grand slam-turneringar. Den betyder att 26-åringen inte kan lottas mot suveränerna Federer eller Rafael Nadal förrän i semifinalspel – till skillnad från tidigare, då svensken allt som oftast slagits ut i kvarten.

– Robin har ju spelat väldigt, väldigt bra i de stora tävlingarna. Han är definitivt den spelare som kan utmana de tre största (Federer, Nadal och Novak Djokovic), säger Thomas Johansson.

Hur bra kan Söderling bli?

– Personligen tror jag att han kan bli bäst i världen och världsetta. Han har tiden för sig. Han är en av killarna som kan utmana Nadal.

ARTIKELN HANDLAR OM