Söderling magsjuk – tvingas lämna återbud

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Robin Söderling.
SPORTBLADET

Tennisstjärnan Robin Söderling fick inte njuta av segern i Paris.

Tillbaka i Sverige blev han magsjuk - och tvingades lämna återbud till ”Hellenius hörna”.

– Han ringde och sa att han var skitdålig, säger talkshowvärden David Hellenius.

Robin Söderling, 26, tog i söndags sin största titel i karriären, då han stod som slutsegrare i Mastersturneringen i Paris.

Hemresan blev inte lika rolig.

Drog sig ur inspelningen

Då fick västgöten, om uttrycket tillåts, väldiga problem med uppkastet.

Söderling skulle ha varit en av gästerna i TV4:s talkshow "Hellenius hörna", men magproblemen tvingade honom att dra sig ur dagens inspelning.

– I morse trodde han att han skulle greja det, men för några timmar sen ringde han och sa att han var skitdålig. Det var något konstigt med magen, han har tydligen dragits med det ett tag. Självklart känns det tråkigt att han inte mår bra, säger David Hellenius, 36.

Det ska dock inte vara någon större fara med den svenske världsfyran. Vid 16.30-tiden gav Per Hjertquist, Robin Söderlings agent, ett lugnande besked till alla svenska tennisfans.

– Det vände under eftermiddagen. Han var dålig fram till för en timme sedan. Jag pratade med honom precis och då var han ute på en liten promenad. Han är på bättringsvägen. I och med att det kom och försvann så snabbt måste han ha blivit dålig på grund av flygplansmaten, säger han.

”Åker till London i morgon”

Enligt Hjertqvist ska insjuknandet inte behöva påverka Robin Söderlings förberedelser inför Mastersslutspelet, som inleds på söndag.

– Han åker till London i morgon. Att han fick ligga och vila kan ha varit bra inför Masters. Även förkylningen har blivit mycket, mycket bättre, säger Per Hjertquist.

I stället för Robin Söderling blixtinkallades TV4-programledaren Carina Berg, 33, till "Hellenius hörna", som även gästas av artisten Peter Jöback, 39.

ARTIKELN HANDLAR OM