Söderling föll mot Murray

Tung premiär i Masters

SPORTBLADET

LONDON. Robin Söderling förlorade i två raka set mot Andy Murray (6–2, 6–4) och fick en mardrömsstart i Masters-slutspelet.

Två veckor med hårt spelschema och magsjuka har satt sina spår.

– Någonstans tar energin slut, säger han.

Foto: AFP

Igår drog Masters-slutspelet igång i London då Robin Söderling mötte britten Andy Murray. En spelare han i förra veckan puttade ner från fjärdeplatsen på världsrankingen i och med segern i Mastersturneringen i Paris. Kanske var det därför skotten verkade extra taggad.

Med stort stöd av hemmapubliken körde han över Robin Söderling med 6–2 i första set, för att sedan följa upp med 6–4 i andra set. Hans seger var aldrig hotad.

”Var inte där”

– Jag började inte matchen särskilt bra och kände att jag inte riktigt var där. I andra set spelade jag bättre, men han var bättre än mig idag, säger en samlad Robin Söderling efter matchen.

Störst chans att bryta dödläget hade Robin Söderling då han ledde andra set med 3–2. Han hade då chansen att bryta Andy Murrays serve, men slarvade bort möjligheten. I stället kontrade skotten till 3–3.

– Hade jag fått ett break där så hade jag varit inne i matchen på ett annat sätt. Men även om jag hade en break-boll så var jag ändå inte nära. Han gjorde ett serve-ess, så det var inte mycket att säga om.

Magsjuk och förkyld

De senaste två veckorna har Robin Söderling drabbats av magsjuka vid två tillfällen och har dessutom varit förkyld. Lägg ett tufft spelschema på det, så finns det kanske en förklaring till att det såg så segt ut i öppningsmatchen.

– Det har varit två tuffa veckor. Ändå känner jag att jag har gjort det bra. Men någonstans tar energin slut.

Robin Söderling säger ändå att han har återhämtat sig från magsjukan och att det har sett bra ut på träningarna. Men i och med förlusten måste han troligtvis vinna mot både Roger Federer och David Ferrer för att ta sig vidare till semifinal.

– Jag förlorade första matchen, men jag har fortfarande en chans. Jag har två tuffa matcher framför mig. Jag fokuserar på den första och hoppas spela bättre då än i den här matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM