Mer än seger på spel för Söderling

Riskerar att tappa semifinalseedning: ”Stor skillnad”

SPORTBLADET

LONDON. Robin Söderling försöker ladda om efter söndagens tunga fall mot hemmafavoriten Murray.

Seger mot Ferrer i kväll gör att han fortfarande har chans att ta sig vidare i ATP-slutspelet.

– Det gäller att få honom mentalt laddad igen nu, säger tränaren Magnus Norman.

Foto: reuters

Tisdagen innebar träning för den svenska tennisstjärnan som just nu är rankad som fjärde bästa tennisspelaren i världen.

– Det var lite nedstämt i början eftersom vi hade hoppats på en bättre start, men jag tycker ändå träningen blev bra. Vi körde på en och en halv timme och det kändes positivt när han lämnade träningen, säger Robin Söderlings tränare Magnus Norman när Sportbladet när honom.

”Gäller att nollställa”

– Det gäller att få honom mentalt laddad igen nu och nollställa allt. Vinner han mot Ferrer så blir det ju en direkt avgörande match mot Federer på torsdag, fortsätter han.

Men det är inte bara ATP-slutspelet som står på spel. Som fjärde bästa spelare i världen blir Robin Söderling semifinalseedad i grand slamturneringarna. Det innebär att han inte behöver möta den absoluta världstoppen förrän i semifinalerna, som världsettan Rafael Nadal, eller tvåan Roger Federer, en spelare som Robin mött 15 gånger men bara besegrat en enda.

Inte räknat

– Är han femma får han möta dem redan i kvarten så det är en väldig stor skillnad att vara fyra eller femma. Självklart hade man gärna sett att han slagit Murray, men nu får vi se hur det går, säger Magnus Norman.

Har ni räknat på hur det måste gå i de kommande matcherna för att vara kvar i topp 4?

– Nej vi har faktiskt inte gjort det. Fokus ligger på att få Robin i så bra skick som möjligt, säger Norman.

Fotnot: Söderling–Ferrer visas på TV 10 klockan 21.00.

ARTIKELN HANDLAR OM