Söderling vann i två raka set

Men David Ferrer bjöd på bra motstånd

SPORTBLADET

LONDON. Robin Söderling tog segern mot David Ferrer i två raka set.

Ändå var han missnöjd med i stort sett hela sin insats.

– Det gick inte på räls direkt men det var en riktigt skön vinst, säger Robin Söderling.

Foto: AFP

Seger i två raka set: 7–5, 7–5.

Men söderling var allt annat än nöjd efter matchen. Efter matchbollen var säkrad vände sig svensken mot bänken och skrek ut sin frustration:

– Fan vad skönt.

– När jag inte får till träffen så blir jag lite osäker, jobbar inte runt med min forehand som jag skulle vilja och så var jag lite sen med den, fortsätter han självkritiskt.

Tappade matchboll

I andra set bröt Ferrer svenskens serve och Robin Söderling tappade sin första matchboll. Men just det tillfället var ett av få där svensken inte ilsknade till över sitt eget spel.

– Det var egentligen enda gången jag inte blev riktigt arg på mig själv inombords, när han brejkade tillbaka mig. Det var jäkligt olyckligt, men jag fick in ganska mycket förstaservrar. Det var inte så att jag spelade sämre eller att jag gav mig, han spelade bra.

Servade bra

Det Söderling lyckades bäst med under matchen mot Ferrer var sina servrar. Bara i första set gjorde han sex stycken serveess.

– När jag servar så här bra som jag gjorde i första set så känns det som att jag kan spela i princip hur dåligt som helst och ändå ha chansen att slå alla, konstaterar han.

Och det behövs inför torsdagens match mot Roger Federer. Robin Söderling har spelat 15 matcher mot världstvåan men bara vunnit en enda.

– Den matchen jag vann och de där jag spelat jämnt mot honom så har jag servat bra. Han är otroligt bra framför allt på andra servar och slå tillbaka returerna med längd.

FOTNOT: Matchen mot Roger Federer spelas torsdag eftermiddag, med start cirka 15.00. Den sänds direkt på TV 10.

FAKTA

Så går Söderling vidare

1. Söderling gör det han bara lyckats med en gång på 15 försök, det vill säga besegrar världstvåan Federer och han dessutom får hjälp av Ferrer som besegrar Andy Murray. Då är svensken för andra året vidare till semifinal.

2. Även vid en förlust kan det bli avancemang men i så fall krävs det först och främst att Ferrer lyckas att besegra Murray. Sedan faller avgörandet på hur stor eller liten förlusten blir för Söderlings del i antal game då man skiljer spelare åt med samma antal segrar genom först antal vunna set, därefter antal vunna game.

ARTIKELN HANDLAR OM