Nadal utslagen ur Australian Open

Förlorade i tre raka set mot landsmannen David Ferrer

Foto: Getty/Reuters
Rafael Nadal orkade inte bjuda David Ferrer på en match.
SPORTBLADET

Här dör drömmen om en Grand Slam.

En skadad Rafael Nadal var en skugga av sitt riktiga jag och torskade kvartsfinalen mot landsmannen David Ferrer klart med 3–0 i set.

– Det är en stor seger för mig, säger Ferrer efter 6–4, 6–2, 6–3.

Många trodde på första-seedade Rafael Nadal inför kvartsfinalen mot landsmannen David Ferrer i Australian Open.

Många trodde fel.

Spelade lysande

David Ferrer spelade lysande tennis samtidigt som Nadal led av en – något oklar – skada och grimaserade illa under matchen. Nadal begav sig in i omklädningsrummet redan under första set och såg allt annat än kry ut när han återvände till banan, och han spelade med ett bandage runt vänsterlåret. Han ville dock inte berätta vad för typ av skada det handlade om.

– Jag behöver inte berätta hur jag kände mig på banan, men det var uppenbart att jag inte mådde helt bra. Jag hade problem tidigt och sedan var matchen nästan slut, säger Nadal enligt AP.

– Det är en jobbig dag för mig. Men han (Ferrer) spelade på en väldigt hög nivå.

”En stor seger”

Som sagt, världsettan hade behövt spela på absolut topp för att utmana sin formstarke landsman.

– Det är en stor seger för mig. Jag spelade aggresivt och bra, säger Ferrer när han intervjuas efter matchen och kryddar sedan eftersnacket med stor ödmjukhet inför Nadals situation.

– Rafael var skadad. Normalt sett skulle han vunnit i tre raka set.

Drömmen om en äkta Grand Slam, alla fyra Grand Slam-titlarna under samma säsong, dog därmed direkt för Nadal. Rod Laver är den senaste herrspelaren som lyckades med bedriften 1969, något han även gjorde 1962. Men Nadal hade även möjlighet till en oäkta Grand Slam genom att vinna i Melbourne då han vann Franska öppna, Wimbledon och US Open förra året.

Sjunde-seedade David Ferrer möter nu Andy Murray i sin semfinal, och i den andra semin möts Roger Federer och Novak Djokovic.

ARTIKELN HANDLAR OM