Federer nerpetad från andraplatsen

Förlorade mot Djokovic

Foto: Reuters
Roger Federer är inte längre världsetta.
SPORTBLADET

Roger Federer är inte längre en av världens två bästa spelare.

Efter förlusten mot Novak Djokovic tappade han andraplatsen på rankingen till just honom.

– Jag tycker att jag förtjänar det, säger Djokovic.

Foto: Reuters
Novak Djokovic är tillbaka som världstvåa.

De senaste åren har de två första platserna på ATP:s världsranking innehafts av Roger Federer och Rafael Nadal, förutom några veckor förra sommaren då Novak Djokovic hade andraplatsen istället för Federer.

Nu är Federer åter nere på tredjeplatsen.

”Kronan på verket”

Sent i går kväll besegrade Djokovic Federer med 6–3, 3–6, 6–2 i semifinalen i Indian Wells. Därmed kommer han att han på nästa ranking vara ny världstvåa.

– Det är kronan på verket för mina framgångar detta år. Jag tycker att jag förtjänar det, säger Djokovic, och fortsätter:

– Jag har spelat mitt livs bästa tennis de senaste tre månaderna. Jag har varit väldigt hängiven, väldigt professionell och jag vill fortsätta så här.

Federer har bara förlorat tre matcher denna säsong. Samtliga mot Djokovic.

– Jag vet inte om jag hellre skulle förlora mot tre olika killar utanför topp 50. Jag tror inte det. Jag förlorar hellre mot en kille som rankas väldigt högt så att jag vet att jag kontrollerar resten av toppspelarna, säger Federer enligt ATP:s hemsida.

Ställs mot Nadal

I finalen ställs Djokovic mot världsettan Rafael Nadal, som i sin semifinal vann med 6–4, 6–4 mot Martin del Potro.

– Det finns inte mycket att säga om Rafa. Han är en stor mästare, visade definitivt sina kvalitéer i dag och visade att han är i riktigt bra form. Men jag ska gå in och försöka vara agressiv, säger Djokovic enligt BBC.