Federer tangerade Pete Sampras

Båda har vunnit 762 matcher

Foto: FOTO: AFP
Roger Federer.
SPORTBLADET

Världstrean Roger Federer besegrade Radek Stepanek med 6-3, 6-3 i Miami Masters.

Därmed har han lika många matchsegrar i karriären som Pete Sampras.

- Det är en rolig statistik, men det visar hur länge jag har varit med, säger Federer.

Pete Sampras, med sju Wimbledon-segrar, kommer alltid nämnas som ett av de största namnen i tennisvärlden.

Roger Federer, för närvarande världstrea, kommer givetvis också nämnas till de allra största. Nu är de lika stora – i alla fall när det gäller antalet matchsegrar på ATP-touren.

Sampras vann under sin karriär 762 matcher i singelspel och när Federer enkelt slog tjecken Radek Stepanek med 6-3, 6-3 i Miami Masters tangerade han den siffran.

- Det är härligt att ha kommit upp på samma siffra som Pete, men han kunde ha spelat i många år till. Han kunde fortfarande vinna matcher på touren om han ville, säger Federer till BBC.

De båda har dock sex spelare före sig i statistiken, och det blir väldigt svårt att nå amerikanen Jim Connors rekord på imponerande 1 242 matchsegrar.

Murray i usel form

En spelare som har det riktigt tungt just nu är britten Andy Murray. Han blev fredags utslagen ur singelturneringen redan i andra omgången med 1-6, 5-7 av Alex Bogomolov Jr och inte ens i en dubbel med världstvåan Novak Djokovic lyckades Murray vinna.

Duon blev utslagna av Sergiy Stakhovsky och Mikhail Youzhny med 7-5, 3-6, 0-10 i åttondelsfinalen.

Även åttonde-seedade Andy Roddick är nu utslagen ur singelturneringen efter att överraskande ha förlorat med 4-6, 6-7 (4-7) mot Pablo Cuevas från Uruguay. Strax efteråt åkte också tionde-seedade Jurgen Melzer som förlorade med 3-6, 4-6 mot tysken Philipp Petzschner.