Föll ihop livlös – för tredje matchen i rad

Ryskan låg medvetslös i flera minuter

Foto: Scanpix
SPORTBLADET

Anna Tjakvetadze kollapsade och låg medvetslös på banan under den andra omgången av WTA-turneringen i Stuttgart.

Det är tredje tävlingen i rad som den 24-åriga ryskan tvingats bryta på grund av yrsel.

– Jag har varit hos läkare men de har inte kunnat säga något, säger Tjakvetadze i ett pressmeddelande.

Det var vid ställningen 4-4 i tredje set mot slovakiskan Zuzana Kucova som Anna Tjakvetadze plötsligt segnade ner på banan och tappade medvetandet.

Knäpptyst publik

Medicinsk personal var snabbt framme och undersökte ryskans puls och andning framför en knäpptysta publiken.

Efter några minuter började 24-åringen röra på sig och ledas bort till sin bänk bredvid domarstolen men ryskan tvingades bryta matchen.

– Det kändes bra i början av matchen men jag kände på mig att yrseln skulle komma och det blev värre i andra set, säger Tjakvetadze i ett pressmeddelande enligt ryska TV2.

”Inte fått något svar”

Kollapsen är samtidigt inget nytt för Tjakvetadze. Det är tredje turneringen i rad som ryskan tvingas bryta påg rund av yrsel. Trots upprepade undersökningar och läkarbesök har ingen kunnat lista ut vad problemet egentligen är.

– Jag har varit hos läkare men de har inte kunnat säga något. Jag var också på vårdcentralen innan turneringen och de sade att jag skulle kunna spela. Nu är det tredje turneringen i rad men läkarna har inte kunnat ge mig något svar. Jag kan bara slappna av och se vad som händer, säger Tjakvetadze i ett pressmeddelande enligt danska TV2.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis