Ferrer klar för Båstad

”Blir ett urstarkt startfält”

Foto: GETTY IMAGES
David Ferrer gick enkelt vidare i Öppna franska.
SPORTBLADET

PARIS. Världssjuan David Ferrer inledde Öppna franska med att krossa Jarkko Nieminen.

Senare i sommar kommer spanjoren till Båstad.

– Det blir ett urstarkt startfält, säger Thomas Wallén i tävlingsledningen.

Nicolas Almagro återvänder till Bjärehalvön för att försöka försvara sin titel, men det finns betydligt lättare uppgifter inom tennisen. Robin Söderling och Tomas Berdych var sedan tidigare klara för Swedish Open och nu kan tävlingsledningen räkna in ytterligare en topp 10-spelare.

Tappade sju game

David Ferrer, som bara förlorade sju game mot Nieminen i går, kommer till Båstad den 11–17 juli. Det blir sjätte gången 29-åringen ställer upp i turneringen.

– David Ferrer är en av världens tre-fyra bästa grusspelare och vi är väldigt glada över att han kommer. Nu har vi fyra spelare på topp 10 och det tål att skrytas med. Ambitionen är alltid att sätta tennisen i förgrunden och det har vi lyckats med, säger Thomas Wallén.

Nej från Djokovic

Arrangören har även uppvaktat Novak Djokovic, som har radat upp 41 segrar i år. Den glödhete serben kommer till Halmstad för att spela Davis Cup den 8–10 juli, men väljer sedan att lämna Sverige.

– Han hade jättegärna spelat i Båstad, men vill gå långt även i Wimbledon. Han kommer att vara helt utpumpad och säger själv att han gör tävlingen en björntjänst om han inte orkar spela. Vi uppskattar hans ärliga svar, även om vi tycker att det är tråkigt, säger Thomas Wallén.

ARTIKELN HANDLAR OM