Robin vann – över en blivande superstjärna

SPORTBLADET

PARIS. Robin Söderling spelade inte bra i sin första match i Öppna franska.

Långt därifrån.

Han vann ändå – över en blivande superstjärna.

Den vetskapen kan föra honom riktigt långt i året turnering.

Är du inte tennisintresserad har du förmodligen aldrig hört talas om Ryan Harrison, 19-åringen som fick ta över Benjamin Beckers plats i lottningen.

Men lägg namnet på minnet.

Hans stora genombrott kan komma i år, förslagsvis i US Open.

Där, i New York, skapade han stora rubriker redan i fjol, då han kvalade in till huvudturneringen och skickade hem världsspelaren Ivan Ljubicic från Flushing Meadows.

Pojke som möter en man

Jag såg matchen på plats och blev, som alla andra, djupt imponerad av den då 18-årige amerikanen och hans fighterhjärta.

Ryan Harrison är en blivande storspelare och jag skulle inte bli förvånad om han når sitt uttalade mål, att en dag bli världsetta.

Han rör sig otroligt bra och är mästerlig både när det gäller attack- och baslinjespel.

Problemet mot Söderling?

Då är han en pojke som möter en man.

Västgöten behöver inte spela bra för att slå en spelare på andra sidan av 100-strecket – och det gjorde han definitivt inte mot Harrison.

Trygg i sitt grundspel

Robin hade stora problem med träffen, rörde sig dåligt och svarade för inte mindre än 45 oprovocerade misstag. Ja, det var länge sedan jag såg honom placera så många bollar både en och två och tre meter utanför bas- och sidlinjerna.

Han vinner ändå, eftersom han är så trygg i sitt grundspel och vågar spela ut på de avgörande poängen.

Det finns med andra ord ingenting att oroa sig för. Det är inte första gången Söderling har inlett en Grand Slam-turnering med något som han själv skulle kalla skitmatch.

Fortsättningen har blivit desto roligare och jag är övertygad om att så blir fallet även i Öppna franska 2011. Ja, jag skulle bli ytterst förvånad om han inte lever upp till sin seedning och går till kvartsfinal.

ARTIKELN HANDLAR OM