Clijsters utslagen – av 114-rankad holländska

Jätteskräll i Paris

Foto: GETTY IMAGES
Clijsters till vänster fick tidigt respass.
SPORTBLADET

PARIS. Holländskan Arantxa Rus svarade för en superskräll i Öppna franska.

Den okända 20-åringen slog Kim Clijsters med 3-6, 7-5, 6-1.

– Jag tänker inte sitta här och säga att jag aldrig borde ha åkt hit. Sådant gör bara en dålig förlorare, säger världstvåan.

Den toppseedade belgiskan har varit skadad och inte kunnat förbereda sig på bästa tänkbara sätt inför årets andra Grand Slam-turnering.

Hon skadade sig, hur märkligt det än låter, under en bröllopsfest i april och har lämnat återbud till de senaste turneringarna.

– Jag dansade barfota, steg på en annan tjejs fot och stukade foten. Sedan, när jag skulle lämna dansgolvet, steg någon på min lilltå, berättar Kim Clijsters.

”Mitt livs match”

Arantxa Rus såg sin chans att knocka en matchotränad världsstjärna – och hon tog den.

Den 114-rankade holländskan förlorade första set, men vann de följande två med 7-5, 6-1.

Efteråt visste hon inte till sig av lycka.

– Det här är mitt livs match. Hon är ju en riktig hjälte, jublar Arantxa Rus.

Kim Clijsters, som inte har åkt ur andra omgången i en Grand Slam-turnering sedan Wimbledon 2002, ville inte komma med några bortförklaringar efter matchen.

– Foten känns bra, så det har absolut inget med det att göra. Om jag inte varit redo för att spela tuffa matcher hade jag inte tagit beslutet att komma hit. Det kändes som att jag hade kontroll på matchen, men sedan började jag tveka. Det är farligt, speciellt på grus. Samtidigt fick hon mer och mer självförtroende, säger Kim Clijsters.

ARTIKELN HANDLAR OM