”Jag är lite skrockfull”

Därför spelar Söderling med förlovningsringen
i skosnöret

SPORTBLADET

PARIS. Det är inte bara Robin Söderling som glänser i Öppna franska.

Ta en närmare titt på hans högersko.

– Jag är lite skrockfull och knyter alltid fast den i skosnöret‚ säger 26-åringen till Sportbladet.

Han pratar, just det, om sin förlovningsring.

Den svenske världsfemman hade som väntat inga problem med att ta sig vidare till den tredje omgången i Öppna franska.

Utan att förta sig besegrade Robin Söderling kvalspelaren Albert Ramos med 6–3, 6–4, 6–4.

”Hade bra kontroll”

– Jag hade bra kontroll och kände att det skulle mycket till för att jag skulle förlora. Spelet finns där och när det väl gäller brukar jag kunna ”koppla på”, säger västgöten.

Tibrokillen spelade betydligt bättre än i öppningsmatchen mot Ryan Harrison, men det är inte bara Robin som glänser när han intar en bana på Roland Garros.

Gjort sen 2008

Det är svårt att upptäcka från läktarplats och via tv-rutan men ta en titt på Söderlings högersko.

Där, i skosnöret, dinglar hans förlovningsring.

– Det började med att jag inte visste var jag skulle lägga den. Då knöt jag fast den i skosnöret. Jag har för mig att det var i Düsseldorf 2008. Då gick det bra och eftersom jag är lite skrockfull har jag fortsatt med det, säger Robin Söderling, som i nämnda turnering slog Guillermo Canas, Tomas Berdych, James Blake och Michail Juzjnyj.

Dubbelknut...

– Ja, den går aldrig upp. Ringen har varit med några meter nu.

Ett par sedan 2007

Robin Söderling är förlovad med Jenni Moström, som ofta är med på resorna och nu följer hans framfart i Paris. De lärde känna varandra genom gemensamma vänner och har varit ett par sedan 2007.

– Hon har inget att invända. Det är ju bara bra att jag inte tappar bort den, säger Robin Söderling, som i nästa match möter argentinaren Leonardo Mayer.

FAKTA

Titta, alla svenskar i Öppna franska är skrockfulla

ROBIN SÖDERLING

Västgöten nöjer sig inte med att springa omkring med förlovningsringen på höger­skon. Han knyter alltid skorna på banan och byter ogärna dusch på en anläggning där han tidigare har spelat bra. På Roland Garros är det fjärde duschen på vänster sida som gäller. Skåpet i omklädningsrummet är också detsamma år efter år, precis som boendet.

JOHANNA LARSSON

22-åringen – som förlorade med 3-6, 6-7 mot Ekaterina Makarova i går – har ett av tennistourens mer udda lyckotrick. När hon inför och efter ett sidbyte passerar nätstolpen måste hon slå till den med racketknoppen.

SOFIA ARVIDSSON

Halländskan bär ett lyckohalsband som under matcherna måste ligga på ett speciellt sätt på bänken – på träningsoverallsjackan med diamanterna nedåt, så att ordet Love syns under sidbytena. Sofia skulle heller aldrig komma på tanken att spela en match utan att ha kickat en tennisboll minst 27 gånger. Antalet stiger med hennes ålder.

ARTIKELN HANDLAR OM