”Är väldigt, väldigt trött”

Fognini vann maratonmatch

SPORTBLADET

PARIS. Fabio Fognini slog Albert Montanes i Öppna franska – men det tog sin lilla tid.

Först efter fyra timmar och 22 minuters spel kunde italienaren slå in matchbollen.

– Jag är väldigt lycklig – och väldigt trött, säger 24-åringen.

Roger Federer fortsätter att övertyga i Öppna franska och har nu tagit sig till kvartsfinal utan setförlust.

Efter att ha besegrat Feliciano Lopez, Maxime Teixeira och Janko Tipsarevic med 3-0 slog han i dag landsmannen Stanislas Wawrinka med 6-3, 6-2, 7-5.

Fabio Fognini fick en betydligt tuffare resa till kvartsfinalen. Resultatet i åttondelsfinalen mot spanjoren Albert Montanes – 4-6, 6-4, 3-6, 6-3, 11-9 – berättar det mesta.

Spelarna intog Court Suzanne Lenglen strax efter klockan 11.00 och lämnade arenan fyra och en halv timme senare. Enbart femte set pågick i 95 minuter.

Fognini låg under med 1-4 i skiljeset men lämnade ändå banan som en segrare.

– Jag borde ha förlorat, men tennis är en sport där det oväntade kan hända. Jag är väldigt nöjd med matchen och att jag för första gången har gått till kvartsfinal i en Grand Slam-turnering. Det här är helt otroligt, säger Fabio Fognini.

Efter maratonmatchen var båda spelarna så trötta att de knappt orkade gå fram till nätet för att tacka för matchen.

Fabio Fognini, som under matchen hade stora problem med sitt vänsterben, var till och med för sliten för att jubla. I stället slog han ut med händerna i årets mest talande gest.

– Jag har väldigt ont och det beror inte på kramp. Direkt efter presskonferensen ska jag träffa läkaren på hotellet, säger italienaren, som med största sannolikhet får möta Novak Djokovic i sin kvartsfinal.

ARTIKELN HANDLAR OM