Hjärnan som ska knäcka Söderling

SPORTBLADET

PARIS. Robin Söderling möter allt annat än ett muskelberg i åttondelsfinalen i Öppna franska.

Gilles Simons främsta vapen är hjärnan.

– Han ska inte få spela sitt spel, klargör fransmannen.

Den svenske världsfemman har vunnit fyra av de sex tidigare mötena med Gilles Simon, men i dag gör de för första gången upp på grus.

Robin Söderling tar inget för givet inför matchen mot den 18:e-rankade fransmannen, som är en av tourens smartaste spelare.

– Han är bra på att använda motståndarens fart, missar inte mycket och rör sig bra. Jag måste vara inställd på att det blir en lång match med långa bollar. Han bjuder inte på någonting. Samtidigt vet jag vad jag får. Det blir inga överraskningar, så mycket är upp till mig själv. Jag ska vara aggressiv. Då spelar jag min bästa tennis, säger Söderling.

Robin storfavorit

26-årige Gilles Simon, som är mästerlig på att anpassa sitt spel efter motståndaren, har tagit sig till åttondelsfinal genom att besegra Michael Russel, Jeremy Chardy och Mardy Fish.

Robin Söderling är, som sig bör, storfavorit inför matchen.

– Jag måste få en bra start och får inte hålla igen i serven. Det är nyckeln mot den här typen av spelare, som har bra serve och grundslag. När man förväntas förlora är det lätt att hamna bakom baslinjen, men jag måste göra precis tvärtom. Jag ska ta strid så att han inte får spela sitt spel, säger Gilles Simon.

ARTIKELN HANDLAR OM