Murray vidare – trots stukad fot

SPORTBLADET

PARIS. Andy Murray stukade foten i mötet med Michael Berrer.

Nu har han haltat sig vidare till kvartsfinal i Öppna franska.

Skotten besegrade både smärtan och Viktor Troicki.

– Jag är stolt och lättad, säger han.

Andy Murray slog Michael Berrer i tredje omgången, men det blev en dyrköpt seger. 24-åringen stukade foten i andra set och var länge osäker på om han skulle kunna fullfölja turneringen.

– Dagen efter matchen blev jag tillsagd att inte stödja på foten. Jag fick kryckor, men använde dem aldrig. Det har varit några jobbiga och stressande dagar, både på och utanför banan, men jag har fått goda råd och bästa tänkbara behandling, säger Andy Murray.

”Kan bli problem”

Världsfyran valde till slut att spela åttondelsfinalen mot Viktor Troicki och det är inget han ångrar just nu. Han vann, trots att han försöker undvika att glida på gruset.

– Händer samma sak igen kan det bli problem, förklarar han.

Matchen mellan Murray och Troicki inleddes under måndagen men fick brytas på grund av mörker vid ställningen 2-2 i set. I dag återvände spelarna till Court Suzanne Lenglen.

Andy Murray – som låg under med 0-2 i set – hade marginalerna på sin sida och vann till slut med 4-6, 4-6, 6-3, 6-2, 7-5.

Ställs mot överraskning

Efter matchen blev han sittande på banan med handduken över huvudet.

– Det var väldigt känslomässigt. Mentalt var det tufft att inte veta hur det skulle bli. Jag har aldrig varit i den här situationen i en Grand Slam-turnering. Med lite otur hade jag ju inte kunnat spela, säger Andy Murray.

I kvartsfinalen ställs han mot den stora överraskningen i herrklassen, den 31-årige argentinaren Juan Ignacio Chela. Vinner Murray även den matchen väntar segraren i mötet mellan Robin Söderling och Rafael Nadal.

ARTIKELN HANDLAR OM