”Han har potential att bli den bäste”

Björn Borg hyllar
Robin Söderling

SPORTBLADET

WIMBLEDON. Han missar aldrig en match mellan Federer och Nadal och tror på Murray i Wimbledon.

Men Björn Borgs favoritspelare heter något annat:

– Min ambition är att få se Robin Söderling bli världsetta, säger han.

Robin Söderling är utslagen ur årets Wimbledon. Det hindrar inte Björn Borg att hylla svensken till skyarna.

– Av alla spelare är Robin min favorit!

Då har han precis förklarat att han bara missat ett enda av Roger Federers och Rafael Nadals möten.

– De tar fram varandras bästa sidor precis som jag och John McEnroe gjorde, de spelar två olika stilar så man får se lite av varje, det ger mig den största tillfredsställelsen spelmässigt.

”Borde avstå Båstad”

De båda tennislegendarerna är i Wimbledon för att marknadsföra ett nytt kalsongsamarbete där även McEnroe får sitt namn i linningen på underkläder. Men i Borgs värld skulle det snart lika gärna kunna vara Söderlings namn där.

– Jag gillar Robin. För att ta nästa steg, om han vill lyckas bli topp 3 eller världens bästa, behöver han bara göra några småjusteringar i sitt spel.

En del detaljer att slipa på. Han har en bra tränare. Om han vill göra det så är det bara att satsa, men om han inte vill kommer han fortfarande vara topp 10 i många år, säger han.

– Jag tycker att han borde göra ta chansen och satsa. Han har potentialen att bli den bästa. Konkret? Att bli lite mer aggressiv i sitt spel.

Därför har han gett Robin rådet att avstå från spel i sommar.

– Han avstår Davis Cup för att han är trött. Han borde göra samma med Båstad. Jag säger det för Robins bästa om han vill ta nästa steg.