Djokovic är i Halmstad

På plats för att spela Davis Cup

Foto: AFP
Laddad Novak Djokovic möter Ervin Eleskovic i första singeln i Davis Cup.
SPORTBLADET

I söndags vann han Wimbledon. Nu är världsettan Novak Djokovic på plats i Halmstad för att spela Davis Cup med det serbiska laget.

Det har varit dagar fyllda med hyllningar för Novak Djokovic. Efter att han slog Rafael Nadal med 3-1 i finalen av Wimbledon så reste Djokovic hem till Serbien där 100 000 människor mötte honom på Belgrads gator för att hylla världsettan.

Det har varit ett fantastiskt firande sedan jag vann Wimbledon. Både med min familj och mottagandet i Belgrad och jag har njutit mycket de senaste dagarna, säger han till Svenska Tennisförbundet.

Vann Davis Cup ifjol

I första matchen, kvartsfinalen möter Serbien Sverige, ett lag utan Robin Söderling. Det serbiska laget är i bra form och det visades redan förra året då de tog hem Davis Cup. Inför vad som komma skall är Djokovic ödmjuk.

– De kommande dagarna får avgöra vad jag skall spela för matcher i helgen, säger han och fortsätter:

– Vi är här med det starkaste laget. Vi vet att Robin Söderling tackat nej, men man vet aldrig hur det blir.

Det serbiska laget är favoriter inför turneringen, något de också är medvetna om men också förberedda på. De unga laget vill gärna ha fler framgångar.

– Den här matchen är viktig för oss, säger Djokovic.

I kväll är det officiell middag för lagen i Halmstad och imorgon tas de definitiva lagen ut och matchen lottas.

FAKTA

/ Davis Cup

Kvartsfinaler

Argentina möter Kazakstan

USA möter Spanien

Tyskland möter Frankrike

Vinnaren i kvartsfinalen i Halmstad, mellan Sverige och Serbien, möter vinnaren i matchen mellan Argentina och Kazakstan.