Bröt DC-debuten – i svåra smärtor

Ervin Eleskovic slet av korsbandet: ”Det är hemskt”

Foto: TV10
SPORTBLADET

HALMSTAD. Här slutar Davis Cup-debuten för Ervin Eleskovic.

24-åringen slet av korsbandet i vänster knä i matchen mot Janko Tipsarevic.

– Jag lider enormt mycket med Ervin, säger DC-kaptenen Thomas Enqvist.

Janko Tipsarevic ledde den andra singelmatchen med 6-2, 1-0 när han skickade i väg en serve i backhandrutan. Ervin Eleskovic försökte gå runt bollen för att slå en forehand, men hamnade helt fel – och föll ihop.

DC-debutanten tog sig direkt för vänster knä och grimaserade illa där han blev liggande på banan. Läkarteamet med Per Renström och Per Bergentoft i spetsen var snabbt framme och insåg direkt att det var färdigspelat.

”Enorma smärtor”

Sedan fick de bära Ervin Eleskovic av banan. I omklädningsrummet fick han knäet isat och stabiliserat.

– Han hade väldigt, väldigt ont. Enorma smärtor. Förmodligen blev han rädd också. Det här är jättetråkigt för Ervin. Synd att han inte får genomföra matchen. Han har sett fram emot det här så länge och gjort sig förtjänt av att spela, säger Thomas Enqvist.

Knät ska röntgas men DC-läkaren Per Renström har stor kunskap om knäskador och säger att korsbandet med 95 procents säkerhet är av.

– Det är ingen vrickad fot. Det är en rejäl skada. Är korsbandet av tar det väl runt sex månader att komma tillbaka. Det är ett jätteavbräck för hans karriär, nu när han verkligen är på gång, säger Thomas Enqvist.

”Det är hemskt”

Janko Tipsarevic ville givetvis vinna matchen, men inte på det sättet. Serben led med sin motståndare och var snabbt framme hos Ervin Eleskovic.

– Synd att det skulle sluta så här. Jag kände att jag hade kontroll på matchen, men det här sättet ville jag inte vinna på. Det är hemskt, säger Tipsarevic.

Eftersom Viktor Troicki tidigare i dag besegrade Michael Ryderstedt leder Serbien med 2-0 inför morgondagens dubbel. Skadan betyder att en av dubbelspelarna, Simon Aspelin eller Robert Lindstedt, måste spela en singel på söndag.