”Kan definitivt nå topp tio i världen”

Johanna Larsson i karriärens andra WTA-final i dag: Överträffat alla mina förväntningar

SPORTBLADET

BÅSTAD. Johanna Larsson, 22, lyser av självförtroende och spelar i dag sin andra WTA-final.

– Hon kan definitivt nå topp tio i världen, säger tränaren Mattias Arvidsson.

Foto: BILDBYRÅN
Johanna Larsson efter semifinalsegern mot Sofia Arvidsson.

Den helsvenska semifinalen blev ingen rysare. Efter fem game och ett sex timmar långt regnuppehåll gjorde Johanna Larsson processen kort med Sofia Arvidsson och vann med 6-3, 6-1.

– Ett regnavbrott var precis vad jag behövde. Det var skönt för mig att få ett par extra timmar så att jag kunde sova på eftermiddagen. Jätteskönt och superkul att vara i final på hemmaplan. Jag har överträffat alla mina förväntningar och en seger i morgon (läs; i dag) skulle kännas som en bonus, säger Larsson.

Möttes i Wimbledon

I finalen väntar Polona Hercog. De möttes i Wimbledon nyligen och då vann den 20-åriga slovenskan med 2-1 i set.

– Två spelare med ungefär samma spelstil. Bra kickservar och mycket forehand. Johanna har en väldigt bra chans. Hon är aggressiv, harmonisk och har hittat träffen. Hon spelar verkligen ut, säger hennes tränare Mattias Arvidssson.

”Var som en zombie”

Sofia Arvidsson var inte alltför knäckt efter förlusten och tror på svenskan i dag.

– När matchen började kändes det som att jag hade adrenalin kvar från dagen före, men efter avbrottet var jag som en zombie och orkade knappt röra mig. Jävligt surt att förlora, men nu hoppas jag verkligen på Johanna i finalen. Det hade varit fantastiskt med en svensk seger och hon har absolut en bra möjlighet, säger hon.