Söderling inför Båstad: Kroppen känns bra igen

Robin Söderling.
SPORTBLADET

Robin Söderling är på plats i Båstad – för att ta revansch.

Revansch för fjolårets finalförlust och revansch för kollapsen i Wimbledon.

– Det känns kul att vara här igen, säger han.

Tre veckor har gått sedan den sura sortin ur Wimbledon.

En magsjuk Robin Söderling hade inget att sätta emot den 72-rankade australiern Bernard Tomic och lämnade England med brustna förhoppningar.

Men nu – efter att ha avstått Sveriges Davis Cup-möte med Serbien – är världsfemman tillbaka på tennisbanan; Swedish Open i Båstad står för dörren.

– Det känns kul att vara här. Det har blivit en tradition. Jag är uppväxt med Båstad och gillar att spela här, säger han på första presskonferensen i den svenska tennismetropolen.

– Jag har vilat efter Wimbledon och tog några hellediga dagar. Sedan har jag tränat bra i Monte Carlo och här i Båstad. Träffen känns bra.

”Känts bra efter Wimbledon”

Och hans fysiska status börjar komma i trim igen.

– Jag har haft problem med en fot från och till, men efter Wimbledon har det känts bra. Jag har kört mycket rehab. Den vänstra hälsenan är lite överansträngd och det har medfört att jag fått en inflammation i slemsäcken. Men som sagt, det känns bättre nu.

Om ”DC-dissen” säger han:

– Jag kände att det varit otroligt mycket i år, det har gått i ett. Jag var tvungen att välja bort något av Wimbledon, Davis Cup eller Båstad. Och då blev det DC.

Söderling går in i Swedish Open på onsdag, i den andra omgången.