Ervins tunga besked – korsbandet är av

"Försöker vara positiv"

Foto: AFP.
SPORTBLADET

I går kom det tunga, definitiva, beskedet – Ervin Eleskovic korsband är av. Nu väntar ett drygt halvårs rehabilitering.

– Det är en lång väg tillbaka, säger han.

Ervin Eleskovic David Cup-debut i förra veckan blev värsta tänkbara. I det som skulle bli karriärens match så långt fick 24-åringen avbryta med en knäskada i andra set – och i går kom domen. Det inre ledbandet är skadat och korsbandet är avslitet.

– Det var som väntat, säger han till Sportbladet.

Nu tvingas han vänta sex veckor, för att läka ledbandsskadan, innan han kan göra operationen för korsbandet. Denna kommer ske den 29 augusti.

”Lång väg tillbaka”

– Det är en lång väg tillbaka. Först blir det lite enklare rehab fram till operationen, sedan längre rehab och så får vi se hur lång tid det tar.

Normalt brukar det ta sex månader att ta sig tillbaka från ett avslitet korsband men Eleskovic är fast besluten att ta sig tillbaka.

”Väldigt trist”

– Jag försöker tänka positivt. Det kan ske värre saker i livet än en skada så jag kommer försöka tänka positivt för att ta mig tillbaka.

– Men det är väldigt trist just eftersom det var den matchen sedan hade jag ett wild card till Båstad och såg fram emot det också, hade min bästa ranking i karriären och bra form så det var ett trist tillfälle.