”Går omkring som han äger hela centrecourten”

Ryderstedt utslagen av psykande Almagro

Jonas Björkman är kritisk till Almagros uppförande i kvartsfinalen.
SPORTBLADET

Efter två skrällar tog det stopp.

Michael Ryderstedt förlorade mot en nonchalant spelande Nicolas Almagro, 6-4, 7-6.

– Han går omkring som om han äger hela centrecourten. Det gör ju att man blir irriterad, säger förre tennisstjärnan Jonas Björkman.

Fjolårsegraren Nicolas Almagro fick till slut inleda Båstadsturneringen i dag. Efter mycket besvär lyckades han slå ut svenske överraskningen Michael Ryderstedt, och till på köpet reta upp både Ryderstedt och TV4 Sports expertkommentator Jonas Björkman.

I inledningen av det andra setet hånskrattade spanjoren efter en vunnen poäng, och strax efteråt kunde han enkelt bryta Ryderstedts serve.

”Han försöker psyka”

Dessutom gick han ofta och tittade på nedslagsmärken och försökte påverka domaren.

– Han söker mycket ögonkontakt med Ryderstedt och det är klart att det är medvetet. Han försöker psyka sin motståndare, säger Jonas Björkman i TV4 Sport.

Han menar att spanjoren har ett rykte om sig att vara lite speciell på banan.

– Det är sånt här som killarna snackar om i omklädningsrummet. Det bedöms vad som är inom rimliga gränser för psykningar och sen sprider det sig snabbt. Det är därför Almagro har ett rykte om sig att vara lite speciell.

”Tuffare än jag trodde”

Ryderstedt gjorde på nytt en jättematch, men den 14-rankade Almagro var ett nummer för stor. I andra setets tiebreak hade svensken 3-1, men då vann Almagro fyra poäng i rad och kunde sen ta hem det med 7-4. Han hyllade dock sin motståndare efteråt.

– Det blev tuffare än jag trodde. Ryderstedt spelade väldigt bra.

Spanjoren haltade något i slutet av matchen och spelade båda seten med ett skydd om vaden. Han förnekade dock att det skulle vara någon fara.

– Nej då, det här är bara en ny look för Båstad, haha. Jag har lite ont, men det ska inte vara några problem för semifinalen, säger han.

Siktar på topp 100

Kvartsfinalen var Ryderstedts blott andra hittills på ATP-touren, den första kom i Stockholm open 2004. På nästa världsranking kommer han att ha lyft från dagens 311:e-plats till runt 270.

– Jag har fått en bekräftelse på att jag kan prestera bra mot de allra bästa. Men det är fortfarande hårt arbete för att komma topp 100, säger svensken till TT.